Welcome
 
 

Nieuws

29-01-2020: Wijnen proeven in Nieuw Zeeland
Vandaag vlieg ik naar Nieuw Zeeland om weer volop nieuwe wijnen te gaan proeven en ook zelf samen te gaan stellen in samenwerking met Alan Mc Corkindale.

Op deze plek zullen de komende maand mijn proefbevindingen en ontmoetingen met de Nieuw Zeelandse wijnmakers worden beschreven.
Daarnaast schrijf ik iets meer over Nieuw Zeeland met zijn vele mooie plekken op facebook onder mijn naam Ingrid Verheeke.

Mocht het gebeuren dat u tijdens de maand februari wijn nodig heeft dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met mijn partner Carel Flipse onder nummer 06-229 19 116.

Een mailtje naar mij zenden kan ook en dan regel ik het voor u in Nederland via Carel.
Ik zal alleen niet elke dag aansluiting hebben, maar probeer om de 2-3 dagen in ieder geval in de bewoonde wereld even naar mijn emailen te kijken.

Is de urgentie hoger, laat dan even een sms berichtje achter op mijn mobiel 06-534 12 124, want daar reageer ik elke avond op.
Liever niet bellen ivm het tijdsverschil van circa 12 uur, dus de kans is groot dat ik dan lekker lig te slapen.

Graag tot ziens op onze site of weer in levende lijve na 1 Maart.
25-01-2020: Terugblik 2013
Het was een in vele opzichten turbulent jaar, op zowel priv als op zakelijk gebied.

Januari ging van start met de verscheping van een container wijn naar China.

Tijdens de grote vakbeurs Prowein in Dusseldorf, leerde we Maria Vicente kennen. De wijnmaakster van het Portugese huis Casal do Conde. Een gepassioneerde vakvrouw en dat proefde U ook terug in al haar wijnen. De eerste container die begin Juni binnen kwam is dan ook nagenoeg uitverkocht. Gelukkig wordt nu de laatste hand gelegd aan de nieuwe jaargang en we kunnen dan ook haast niet wachten ook deze weer te mogen proeven.
Liefhebbers van minerale wijnen vonden hun smaak in de Pinta Negra van Adega Mae uit Portugal.

Het koude voorjaar werd ruimschoots goed gemaakt door een mooie zomer en de horeca in Zeeland heeft dan ook veel van ons gehele wijn assortiment aan hun relaties uitgeschonken. Want eten en drinken horen toch bij elkaar.
Zeker volgens de stelling: ‘een maaltijd zonder wijn noemt men ontbijt’. Hoewel ……..ik zelfs op zo’n vroeg moment geen nee zal zeggen tegen een mooi glas champagne.

Naast wijn verzorgen voor onze relaties heb ik deze zomer met Alan Mc Corkindale weer nieuwe wijnen mogen samenstellen en de Adventure Seafood 2013 is een waar pareltje geworden. Door zijn franse toets doet hij beslist denken aan een mooie ranke Sancerre. Zijn fruit toont echter zijn ware herkomst; Marlborough Nieuw Zeeland.
En omdat het wijnjaar 2013 zo prachtig was hebben we ook nog een Awapuni Point Sauvignon Blanc, unwooded Chardonnay en een Merlot samengesteld. Nog wat jong misschien, maar wat een potentie.

Tijdens mijn bezoek aan diverse wijngebieden in Frankrijk en Spanje heb ik enkele bijzonder lekkere fruitige wijnen geproefd waarvan er in de loop van dit jaar zeker enkele op onze proeftafel zullen verschijnen. Vooral de rijke keuze aan lichte maar zeer fruitige witte en ros wijnen uit de Roussillon bleken bij elke maaltijd weer een verrassing.
Kijk zelf eens naar de veelheid van smaken, druiven en gebieden op http://www.vins-languedoc-roussillon.fr/.

Mijn twee neefjes uit Nieuw Zeeland, Joel en Sam, liepen hier door het jaar heen, in en uit en hielpen een handje mee
met de wijnhandel. Altijd gezellig, familie over de vloer. En een helpende hand was mooi meegenomen want er waren momenten dat het even te druk was het afgelopen jaar. Dit werd mede veroorzaakt doordat het afwisselend stil en dan weer heel druk was, maar ook vanwege een groeiende omzet met meer dan twintig procent. Het moet niet veel gekker worden.

Samen met de Zeeuwse chef-kok Corjan Hoogerheide is (en wordt nog steeds) hard gewerkt aan ons nieuwe Wijn & Spijs boek waarin een ontmoeting plaats vind tussen Zeeland en Nieuw Zeeland. Onze bezoeken aan Zeeuwse producenten zijn al uitgeschreven en op de plaat vastgelegd doo fotograve Ingrid Borger. Onder meer van de kaasboerderij in Veere, de Aspergeboerderij in Middelburg en de prachtige Hereford runderen die zo ongeveer in mijn achtertuin grazen, langs het Veerse meer. Vol vele nieuwe recepten van Corjan, wijnsuggesties met onze Nieuw Zeelandse wijnen en prachtige foto’s. Het zal in november op de markt gebracht gaan worden. We houden u op de hoogte.

En natuurlijk zagen we velen van u in ‘Ons proeflokaal’ hier in Arnemuiden, tijdens onze diverse proeverijen. We willen u dan ook hartelijk danken voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar.

De kop van 2014 is eraf en we zijn dus aan het vooruit blikken.
Mijn 'werk' vakantie naar Nieuw Zeeland staat voor de deur en de eerste wijncursus is gepland in Maart.

Maar eerst weer op zoek naar nieuwe wijn in Nieuw Zeeland gedurende de komende maand Februari.

Over onze bezoeken aan de wineries zal hier af en toe verslag worden gedaan.

En we zien u graag weer na 1 Maart.

Ingrid Verheeke31-12-2020: Happy New Year
We wensen u een sprankelende jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar.
17-12-2020: Witte kerstwens
We zijn van vrijdag 20 tot en met zondag 29 december aan het genieten van een witte kerst.

Maandag 30 december nodigen we u uit voor onze oudejaarsborrel tussen 15.00 en 19.00 uur in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden.
We hebben dan ook voor u een, uiteraard vloeibaar, geschenk klaar staan als dank voor uw vertrouwen in de afgelopen 15 jaar.

Vooralsnog wensen we u echter hele gezellige en smakelijke feestdagen.

En mocht u nog geen kerstwijnen of mooie kerstgeschenken hebben dan kunt u aanstaande donderdag ochtend 19 december nog bij ons terecht.

Wilt u liever de wijnen thuis geleverd hebben, dan kunt u nog tot uiterlijk 15.00 uur aanstaande woensdag 18 december uw bestelling doorgeven per mail of telefoon.
Onze laatste wijntransporten gaan namelijk donderdag 19 december de deur uit opdat ze vrijdag de 20ste december bij u geleverd kunnen worden.

Fijne dagen en graag tot 30 december.
09-12-2020: Feestwijnen en geschenken
Aanstaande weekend 15, 16 en maandag 17 december zijn er diverse feestelijke wijnen te proeven in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden.

We geven u ook graag advies voor de juiste wijnen bij uw kerstmenu.

En vergeet niet ook een kijkje te nemen naar ons uitgebreide assortiment mooie geschenken. Want al vanaf 5 euro geeft u gegarandeerd een lekkere fles wijn, in leuke cadeau verpakking.

Welkom tussen 14.00-18.00 uur.
16-11-2020: Nieuw Zeelandse Sauvignon 2013 en meer
Kom onze nieuwe jaargangen Nieuw Zeelandse wijnen proeven op
ZONDAG 24 of MAANDAG 25 November in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden, tussen
14.00-18.00 uur.

Op de proeftafel onder meer onze nieuwe:

ADVENTURE SEAFOOD WHITE 2013, MARLBOROUGH, NIEUW ZEELAND
Afgelopen zomermaanden heb ik met wijnmaker Alan Mc Corkindale, mijns inziens de beste wijnmaker van Nieuw Zeeland, weer een nieuwe Adventure Seafood blend mogen samen stellen. Mede naar aanleiding van het succes van onze vorige jaargang, was het weer een hele uitdaging om een soortgelijke wijn te maken. En ik kan naar waarheid zeggen dat we beiden zeer tevreden zijn met het resultaat.
Doel van de inzetbaarheid voor deze blend ligt vooral in de juiste combinatie met onze platte Zeeuwse Oester. Maar om hem breder inzetbaar te maken past hij ook uitstekend bij andere zeevruchten. Na het weer veelvuldig proeven van diverse type Marlborough Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay en Riesling wijnen kwamen we uit op de nu ontstane blend. U ziet, de combinatie van de druiven is gelijk gebleven, alleen in een iets andere samenstelling dit keer.
Proefnotitie
In de geur de onnavolgbare karakteristieken van Marlborough Sauvignon Blanc met zijn frisse citrustonen, beetje buxus en daaronder wat steenvruchten. Slechts enkele procenten Pinot Gris geven dat hele kleine vleugje kruidigheid naast zijn zachte mooie filmende tonen in de mond. De toevoeging van een beetje Riesling verleent de wijn extra cachet met zijn prachtige mineraliteit, een vleugje zilt en een klein wit pepertje. En een paar procenten unwooded Chardonnay geeft de wijn tenslotte een wat breder en iets ronder pallet dan alleen een Sauvignon zou kunnen bieden. Hierdoor kan de wijn ook uitstekend worden ingezet naast gerechten met een vleugje zoet. Dat piepkleine zoetje kan van nature aanwezig zijn, zoals bij de Zeeuwse oester of bij schaaldieren, maar ook met precisie zijn toegevoegd door een goede chef-kok.
Wij hopen dat u er weer net zoveel van zal gaan genieten als van onze vorige blend.

Naast het samenstellen van onze Adventure Seafood White 2013, proefde ik een dermate mooie en karakteristieke Marlborough Sauvignon Blanc 2013, dat ik het niet kon laten ook deze voor u apart te laten bottelen onder de bekende naam:

AWAPUNI POINT MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC 2013
Wauw. Zeer sprankelende geuren vol groen grassige tonen met daaronder rijp geel fruit en citrus.
Alleen de geur al doet je speekselklieren gaan werken.
Vleugje strak in aanzet, maar dan sappig glas met volop buxustonen, fris, groen grassig, citrus en lichte mineraliteit.

En omdat 2013 een kwalitatief uitstekend jaar bleek te zijn, heb ik daarnaast, in samenwerking met Alan Mc Corkindale ook nog een Chardonnay en Merlot laten bottelen onder de namen:

AWAPUNI POINT HAWKES BAY CHARDONNAY 2012
Zacht rond in geur waarin mooie mineraliteit en gele fruittonen.
Rond in aanzet, mooi fruitzuur, middenpallet mineralig, licht citrus en geel fruit.
Elegante Chardonnay gemaakt om zijn bodemkenmerken naar boven te halen.

AWAPUNI POINT HAWKES BAY MERLOT 2013
Als je dit proeft dan weet je weer precies wat Nieuw Zeelands rood te bieden heeft, als de natuurlijke condities tijdens de groeiperiode optimaal zijn voor de blauwe druiven. En helaas, dat gebeurt niet elk jaar.
Maar van de jaargang 2013 zal in de toekomst nog veel prachtig Nieuw Zeelands rood genoten kunnen worden.
Kleur, kracht, souplesse, volop rood fruit, licht mineraal en alles ingepakt in rijpe tannine’s. Nu al heerlijk om te drinken maar zal zich in de komende twee jaar nog mooier gaan ontwikkelen.

Van het zeer gerenommeerde wijnhuis Morton Estate komen ook weer enkele nieuwe jaargangen en nieuwe wijnen binnen. Ook deze staan voor u open.
Nu ja, behalve dan de Coniglio Icon Chardonnay 2010. Want we zijn al blij, gezien zijn schaarste, dat we er weer wat van mochten bestellen.

Maar er staan weer zoveel prachtige en verrassende wijnen voor u open, dat het beslist de moeite waard is om deze te komen proeven.

Dus graag tot ziens op zondag 24 of maandag 25 november.
25-10-2020: Schoenen & Wijn
Ik hoor u denken.
Wat hebben goede schoenen en goede wijn met elkaar te maken?
Waarschijnlijk meer dan u op het eerste gezicht zou denken.

Ze behoeven namelijk beide een persoonlijk advies, voeren u de hele wereld rond en zijn veelal gemaakt van natuur produkten. Ze kunnen lichtvoetig zijn, maar ook stevig en solide aanvoelen en zijn er in vele kleurschakeringen. In Itali, Spanje maar ook Portugal, hun landen van oorsprong, worden ze met zorg gemaakt. Sommige bieden warmte terwijl andere u als ‘gegoten’ zullen zitten. En moeten ze niet altijd smaakvol zijn?


Lichtvoetig en altijd gemakkelijk:
Portugal, Casal do Conde Alvarinho 2012
Witte wijn voor alledag, gemakkelijk, altijd passend en betaalbaar
Portugal, Casal do Conde Merlot 2011
Rode wijn voor alledag, soepel, smakelijk en lichtvoetig

Met deze schoenen kunt u de halve wereld rondlopen:
Nieuw Zeeland, Awapuni Point Chardonnay 2009.
Elegante Chardonnay zonder houtrijping, dus puur natuur. Een wijn waar u zich lekker bij kunt voelen, als voorafje of bij een heerlijk vis voor- of hoofdgerecht.

Winterse warmte:
Nieuw Zeeland, Sacred Hill Barrel Fermented Chardonnay 2006.
Een wijn waar je warm van wordt, passend bij de winter. Smaakvol, diepte, genieten.

Voor een stevige boswandeling:
Nieuw Zeeland, Lake Chalice Pinot Noir 2008.
De geuren van een bos in de herfst zijn terug te vinden in een gerijpte Pinot noir.
Natte bladeren, bospaddenstoelen, maar ook frisheid. Heerlijk bij wildgerechten.

Voor jarenlang plezier:
Nieuw Zeeland, Glovers Shiraz 2001.
Een beetje stug in het begin, maar eenmaal ingelopen kunt u er jaren van genieten.
Een geleidelijke overgang van mannelijk, krachtig en kruidig naar zacht vriendelijk en comfortabel.

Kwaliteit en zuiver leer:
Nieuw Zeeland, Sacred Hill Basket Press Merlot 2006.
Over de jaren geeft een goede Merlot ook leertonen in de wijn, naast cassis en bosbessen.
Hoe hoger de kwaliteit van de wijn, hoe meer smaak schakeringen er in terug te vinden zijn.

Onderuit op de bank met pantoffels aan:
Portugal, Niepoort Tawny Port.
Heerlijk glas om in de late avond van te genieten, maar ook op het einde van de middag of na uw maaltijd met een mooi stukje oude kaas.

Speciaal voor de heren kwaliteit schoenen passen op vrijdag 25 oktober in schoenenzaak Walky, Langstraat 7 in Arnemuiden en al bovenstaande proeven vanaf 19.00 uur.
22-10-2020: Richmond Plains bio-gro wijnen en meer
Beste wijnliefhebber,

Graag nodigen we u uit om de nieuwe wijnen en jaargangen te komen proeven van de Nieuw Zeelandse BIO-GRO vineyard RICHMOND PLAINS uit Nelson

Zij leveren naast de eerste volledig gecertificeerde biologische Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland nog veel meer lekkere en ‘gezonde’ wijnen zoals biologische Pinot Gris, Chardonnay, Blanc de Noir en Pinot Noir.

Ook kunt u kennismaken met een nieuw klein bedrijf uit de Alsace van de familie Ruhlmann.
Zij maken al generaties lang wijnen met passie en dat proef je. Voor hun witte, ros en Cremant wijnen halen zij dan ook het beste uit de druiven; Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chasselas en Auxerrois.

En wijnen voor alledag worden vertegenwoordigt door onze nieuwe import van Portugese wijnen.
Ze geven veel waar voor hun geld en zijn bijzonder goed ontvangen sinds hun binnenkomst in Juni.
Voor diegene die deze nieuwe aanwinsten uit Portugal hebben gemist staan ze open om te proeven.
Want betaalbaar en lekker mag u toch eigenlijk niet missen?

Al bovenstaande is te proeven in ‘Ons Proeflokaal’, Platteweg 1 te Arnemuiden op

ZONDAG 27 en MAANDAG 28 OKTOBER
tussen 14.00-18.00 uur

Verder staat onze showkamer weer vol met uiteenlopende relatiegeschenken Feestelijk verpakt, al vanaf 5,00 per fles tot …. . Wij maken graag een afspraak om uw specifieke vragen in te willigen, opdat het relatiegeschenk de gewenste indruk kan achterlaten.

Eind november staan de Adventure Seafood White 2013, Awapuni Point Marlborough Sauvignon 2013, Awapuni Point unwooded Chardonnay en Merlot beide 2013 op onze proeftafel naast enkele nieuwe wijnen en jaargangen van het gerenommeerde wijnhuis Morton Estate. Noteer alvast in uw agenda:

Proef NIEUW ZEELAND 2013 op Zondag 24 en Maandag 25 november

Graag tot binnenkort,
Ingrid Verheeke


OOK LEUK: kwaliteit herenschoenen kopen en gelijk wijn proeven kan aanstaande vrijdag 25 Oktober vanaf 19.00 uur bij

Walky, Langstraat 7 in Arnemuiden

NOOT: op de proeftafel liggen wijnbeschrijvingen en meer over de te proeven wijnen. Deze krijgt u ook bij uw bestelling.
22-09-2020: Oneindig plezier in wijn
Ook in vakantie tijd valt wijn niet weg te denken in ons dagelijks leven.
Want via korte maar zeer smaakvolle verblijven in zowel Chablis, Condrieu, Vacqueras als ook Banyuls genieten we nu van heerlijk verfrissende koele Cava in het door zonovergoten Penedes. In zo'n korte tijd kunnen genieten van zo'n brede keur aan verschillende wijnen maakt vakantie toch net even anders. Wordt vervolgd.
13-09-2020: Gold for Richmond Pinot Noir 2012
Onze Richmond Plains Pinot Noir 2012 is net onderscheiden met Goud in the New Zealand International Wine Show.
Een reden te meer om deze samen met hun andere wijnen te komen proeven op Zondag 27 of Maandag 28 Oktober in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden.
10-09-2020: Nieuwe aanvoer uit Nieuw Zeeland
Beste wijnliefhebber,Tijdens de afgelopen maanden heb ik weer diverse nieuwe wijnen uit Nieuw Zeeland mogen uitzoeken en samenstellen.

De nieuwe Adventure Seafood White 2013 is dan ook klaar om te worden gebotteld.
De wijn heeft dezelfde stijl als de voorgaande, maar is ditmaal gemaakt van 80% Marlborough Sauvignon Blanc, 3% Pinot Gris, 13% unwooded Chardonnay en 4% Riesling.
De Sauvignon geeft de frisse fruitige basis terwijl een vleugje Pinot Gris voor wat kruidigheid zorgt. De unwooded Chardonnay maakt de wijn ietsje ronder en met het vleugje zilt en mineraliteit van de Riesling past de wijn perfect naast alle schaal- en schelpdieren.

We hebben ook een wat strakkere stijl Awapuni Point Marlborough Sauvignon 2013 samengesteld. Puur Marlborough karakter met groen grassige tonen naast frisse citrustonen, waaronder sappig geel fruit en groene buxus. Mooie strakke wijn, die de speekselklieren beslist wakker maken.

De nieuwe Awapuni Point unwooded Chardonnay 2012 heeft weer dezelfde elegantie. Geheel zonder houtrijping, licht botertje in de neus en op de tong strak en vol mineralen waaronder frisse citrus. Een echte terroir wijn.

En omdat het wijnjaar 2012-2013 in Nieuw Zeeland relatief warm was en alle rode druiven optimaal rijp werden konden we de verleiding niet weerstaan om ook rood te maken. Dus ook een nieuwe Awapuni Point Hawkes Bay Merlot 2013. Nog wel jong natuurlijk, maar het fruit springt uit het glas. Een mondje vol rode kersen, frisse aardbeien en aalbessen. Vleugje kruidig in de afdronk. Puur sap, zonder houtrijping. Lekker!

We hopen al deze wijnen eind oktober / begin november in huis te hebben.

Vandaar dan ook een extra ‘plaatsmakers’ actie onder onze Nieuw Zeelandse wijnen.
Het zou zonde zijn om die te laten lopen, dus mail ons even opdat we u onze plaatsmakers lijst kunnen toezenden.

Eind oktober zullen de nieuwe jaargangen van het bekende huis Richmond Plains uit Nelson op onze proeftafel staan. Verrassend heerlijke en gezonde wijnen van deze bio-gro vineyard.

Eind november bent u van harte welkom om alle bovenstaande wijnen te komen proeven.

Maar eerst gaan we op vakantie van 16 september tot 7 oktober.

Ingrid Verheeke
10-02-2020: To our Chinese clients
We wish you all a very Happy 4711.
02-01-2020: HAPPY NEW YEAR
Wij wensen u een avontuurlijk en in alle opzichten gezond 2013
We wish you all a adventurous and prosperous 2013 in every way
26-12-2020:
Marry Christmas !
18-12-2020: Fijne feestdagen
Beste wijnliefhebber,

Zo met de kerstdagen voor de deur willen we u het volgende niet onthouden.

Voor een Nieuw Zeelandse Milford Single Malt Whisky proeverij die ik recent mocht geven werd op mijn verzoek huisgerookte zalm eerst gemarineerd in de Nieuw Zeelandse Milford Single Malt Whisky van 10 jaar oud. Richard van Vishandel de Heerenkeet in Kerkwerve vond dit een uitdaging en we waren beide verrast door het prachtige resultaat. Nu is zijn eigen huisgerookte zalm al heerlijk, maar dit was beslist een zalfje op de tong.
Speciaal voor onze relaties gaat hij deze week weer zalm roken die in de Milford Single Malt Whisky van 10 jaar oud is gemarineerd.
Dus mocht u iets bijzonders willen serveren met de Kerstdagen dan is dit beslist een aanrader. Wij zenden u desgevraagd onze aanbieding per email toe.

Ook dit jaar bieden we onze relaties natuurlijk weer specifieke wijnsuggesties voor bij uw kerstdiner.
Laat ons per email of telefonisch even weten wat u gaat eten en wij zoeken de perfecte wijnen er voor u bij.

En om te helpen kerst 2012 betaalbaar te houden hebben we nog enkele mooie wijnen in de aanbieding zoals de rode van het huis Framingham in Marlborough of de Reserve wijnen van het bekende huis Sacred Hill. Bel of mail voor deze actie.

Vorige week zijn er weer vele wijnen uit Nieuw Zeeland binnengekomen. Weer een keur aan verschillende druivensoorten van Alan Mc Corkindale, leuke nieuwe wijnen van de bio gro vineyards van Richmond Plains zoals hun witte Pinot Noir en weer heerlijke wijnen van Te Mania Estate inclusief een nieuw type Pinot Noir.
Dus wilt u met de kerst een tintelende Sauvignon Blanc van 2012 drinken of bent u benieuwd naar de Viognier van Alan Mc Corkindale of de Blanc de Noir van Richmond Plains aarzel dan niet even telefonisch contact met ons op te hebben over de nieuw binnengekomen wijnen.
Per email mag natuurlijk ook. De prijslijst wordt u op verzoek toegezonden.
Vanwege de binnenkomst van deze nieuwe wijnen bieden we, indien nog voorradig, hun eerdere jaargangen aan tegen aantrekkelijke prijzen. We zenden u het overzicht op aanvraag.

Natuurlijk kunt u ze ook komen proeven tijdens onze komende proeverijen in het eerste kwartaal van 2013.

Voor een sprankelende jaarwisseling bieden we onze keur aan verschillende sprankelende wijnen. Van betaalbare maar lekkere Prosecco tot Grand Cru Champagne milesime. We hebben het allemaal in huis.
Op verzoek zenden we u ons assortiment.

We danken u voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar en hopen dit in het komende jaar, tijdens ons vijftien jarig bestaan, te mogen continueren.

Maar vooralsnog hele gezellige en smakelijke feestdagen. En wie weet tot binnenkort.

Ingrid Verheeke
13-10-2020: Voss Estate Pinot Noir 2008
In de nieuwe Time Life (nr 20) kunt u de Voss Estate Pinot Noir 2008 terugvinden onder de kop 'een must - 5 sterren'.
Daarvoor werd deze wijn al geprezen in de Winestatedoor Michael Cooper (4,5 stars), in Wine Orbit door Sam Kim (5 stars) en onderscheiden met een zilveren medaille in de New Zealand Wine Show.

Martinborough staat bekend om zijn lange droge warme zomers, perfect voor druiven.
2008 begon met een goed waterlevel in de bodem. In de lente was het weer haast zomers, optimaal voor de bloesem en daarop volgende fruitzetting. Gedurende de zomer was er weinig regen. En de rustige nazomer gaf Garry Voss volop gelegenheid om te plukken bij optimale rijpheid.
Dit kon dus haast niet anders dan leiden tot een zeer uitgebalanceerde wijn. Zeker onder de vakkundige leiding van Garry Voss.

Dus, als u een liefhebber bent van een mooie elegante Pinot Noir, of iets bijzonders zoekt voor de komende feestdagen, dan is dit beslist een aanrader.
18-06-2020: Nieuwe Morton Estate wijnen op de proeftafel
Zondag 20 of Maandag 21 Mei in Ons Proeflokaal te Arnemuiden van 1 tot 5.

Het eerste kwartaal in 2012 is voorbij gevlogen en het bracht ons naast veel zon ook veel te proeven wijnen.
Tijdens mijn bezoek aan China afgelopen november, werd ik gevraagd wijnconsultant te worden voor een nieuw wijnbedrijf in Shanghai. Wat dit allemaal met zich mee zou brengen kon ik niet overzien, maar het nam een groot deel van mijn tijd in beslag het afgelopen kwartaal. De eerste pallets zijn verscheept en deze willen we ook u niet onthouden
Chateau la Chandelliere 2005, Cru
Bourgeois, AOC Medoc, Bordeaux
op houten vaten gerijpt en onderscheiden met een Medaille dOr 2007 Paris.
Want vele bordeaux wijnen passeerden de proeftafel, maar alleen deze trok echt onze aandacht.

Net voor de horeca beurs in de Goes, afgelopen Maart, kwamen de
nieuwe wijnen van Morton Estate, Hawkes Bay, Nieuw Zeeland binnen.
Restaurateurs en koks van gerenommeerde bedrijven waren onder de indruk van de enorme expressie en smaak. Dus kom deze smaak explosies zelf proeven. Op de proeftafel staan hun Marlborough Sauvignon 2011, Three vineyards Chardonnay 2009, Black label Chardonnay 2007, Private Reserve Viognier 2009 en Syrah 2009. We lieten ook hun Nieuw Zeelandse Icon wijn de Coniglio Chardonnay 2004 komen, maar a 79,50 per fles begrijpt u dat deze niet op de proeftafel zal staan. Wel de laatste dozen Hawkes Bay Pinot Noir 2005 in de uitverkoop.

Een ruime selectie asperge wijnen mag natuurlijk niet ontbreken op deze proeverij. Niet alleen heerlijk bij uw asperges maar ook om deze zomer van te genieten. We bieden soepel, makkelijk, fruitig, smaakvol, karakter en meer uit Frankrijk, Spanje, Itali, Zwitserland en Nieuw Zeeland.
13-02-2020: Horeca Beurs Goes
Op 5,6 en 7 Maart zijn wij aanwezig op de Horecabeurs in de Zeelandhallen te Goes met vele passende wijnen voor het thema van dit jaar te weten:
Fish & Shellfish Food Fair.

Op het Culinaire Plein kunt u naast onze succesvolle Adventure Seafood White, speciaal ontwikkelt ter begeleiding van schaal en schelpdieren, al proevend ervaren dat Nieuw Zeelandse wijnen bij uitstek geschikt zijn ter begeleiding van uw Fish & Shellfish Food.

Proef ook de Zeeuwse Truffel Bonbon, een primeur op het culinaire plein, in combinatie met onze St. Helena fortified red (portachtige wijn) uit Nieuw Zeeland.

Of kies blind uw favoriete wijn uit drie verschillende witte en rode wijnen en bepaal daarna uw eigen prijs in ons niet te missen Actie-Prijzen-Spel.

Van onze Milford Single Malt Whisky's uit Nieuw Zeeland kunt u de exclusieve Cask Strenght Malt's proeven uit de jaargangen 1988, 1989 en 1990.
Daarnaast kunt u een unieke eigen barrel aankopen, jaargang 1993 met een Cask Strength van 52,9%. Indien gewenst kunnen we die ook met uw eigen etiket voor u bottelen en labelen.

Voor de horeca en het bedrijfsleven hebben wij vrije toegangskaarten. Aanvragen per email: [email protected]

Graag tot ziens op het Culinaire Plein in de Zeelandhallen te Goes.
01-02-2020: Wijnen proeven en ontspannen in Zwitserland
Wij zijn van 1 tot en met 11 februari nieuwe wijnen aan het proeven in Zwitserland.
En daarnaast gaan we ook van de sneeuw genieten.
Vanaf 13 februari zijn we weer op kantoor.
Graag tot dan.
26-01-2020: Terugblik 2011
Het voorbije jaar was plots ten einde en me afvragend waar dit zo onverwachts gebleven is kwam onderstaande langzaam weer boven.

Het begon in Januari met zelf wijn mogen maken in Nieuw Zeeland, in samenwerking met Alan Mc Corkindale, mijns inziens, de beste wijnmaker van dit prachtige (wijn)land. Dit bracht onze nieuwe Adventure Seafood White (een Sauvignon Blanc blend) en de Awapuni Point unwooded Chardonnay.

Tijdens de horecabeurs in Goes werden deze voor het eerst geproefd door de aanwezige eigenaren en chef-koks van enkele gerenommeerde restaurants in Nederland. Het succes was en is nog steeds groter dan verwacht.

Voor enkele horeca bedrijven in de regio Zeeland mocht ik dit jaar, met collega wijnimporteurs, op zoek naar de beste prijs-kwaliteit wijnen uit diverse landen. Heel veel geproefd, met vaker een ‘oef’ dan een ‘wauw’ factor.
Maar het resultaat is wel de aanvulling van ons assortiment met enkele mooie nieuwe wijnpareltjes uit Frankrijk en Zwitserland. Zoals het Franse familie Domaine Raissac, met een zeer uitgebreide range zeer goed gemaakte wijnen en vooral betaalbare wijnen plus enkele prachtig nieuwe wijnen van de, tot twee keer toe, beste wijnmaker uit Zwitserland namelijk Diego Mathier. Ja, niet echt onze goedkoopste wijnen, maar o wat mooi………….

En tijdens onze reis door de Rhône in Zuidwest Frankrijk kwamen we onder meer terecht bij CHATEAU de Montfaucon, alwaar wij de Baron Louis, een blend van Grenache-Syrah-Cinsault-Carignan-Mourvedre, vanwege zijn elegantie in combinatie met complexiteit in fruit en kruidigheid niet konden weerstaan. Ook hun Viognier bleek een verleider. Want hand geplukt, single vineyard, koel gefermenteerd en slechts lichte houtrijping gaf deze zeer karakteristieke Viognier vol grapefruit en sinaasappel schillen, naast exotische fruittonen waaronder bloemetjes.
Vakmanschap ten top, wat een verrijking van ons assortiment.

Ook hadden we deze zomer mijn Nieuw Zeelandse neef Joel en zijn vriendin Katie te logeren en kwamen de eigenaren van Voss Estate uit Martinborough, Nieuw Zeeland, Annette en Garry Voss bij ons overnachten. Samen met hen en enkele onder U, hebben we genoten van een smakelijk ‘Meet de Winemakers dinner” verzorgd in ‘Ons Proeflokaal’. Uiteraard omlijst door hun prachtige met de hand gemaakte wijnen. Voor herhaling vatbaar.

Met de Zeeuwse chef-kok Corjan Hoogerheide stond ik niet alleen enkele zaterdagen op de gezellige Vismarkt te Veere met onze Adventure Seafood White, maar verzorgden we ook samen een B2B meeting tussen ondernemend Vlissingen en Middelburg. Een zeer geslaagde en gezellige middag.

En dit najaar had ik de mogelijkheid om in China contact te leggen met enkele geïnteresseerde in wijn. China is momenteel de snelst groeiende wijnmarkt ter wereld en er ligt nog een enorme afzetmarkt te wachten om gevuld te worden. Als Nieuw Zeeland specialist ga ik deze wijnen in de toekomst ook daar promoten. Daarnaast ben ik gevraagd om een gamma wijnen uit Europa te gaan samenstellen welke passend zijn voor de Chinese markt. Een leuke uitdaging en ik ben dan ook nieuwsgierig naar de mogelijke ontwikkelingen in het komende jaar.

Samen met enkele Single Malt Whisky liefhebbers onder u hadden we de lang verwachtte Nieuw Zeelandse Single Malt Proeverij met alle nieuwe binnengekomen soorten Nieuw Zeelandse Milford van diverse leeftijden en alcoholpercentages. Leerzaam en gezellig, dus we zullen dit in het voorjaar weer herhalen voor de liefhebbers.
Inmiddels zijn er ook enkele originele barrels onderweg met cask strength whisky uit de jaargangen 1988, 1992 en 1993. Deze kunnen we desgewenst bottelen en labelen onder uw eigen firma naam.

Daarnaast verzorgden we natuurlijk ook de nog steeds toenemende leveringen aan onze bekende en ook vele nieuwe relaties, waren er proeverijen in zowel ‘Ons Proeflokaal’ als op locatie, mochten we weer Wijn&Spijs; proeverijen verzorgen voor enkele groepen en werden contacten onderhouden met onder meer de Nieuw Zeelandse ambassade en het New Zealand Trade & Development board uit Hamburg,

Het begint me langzaam te dagen waar dit jaar zo snel gebleven is en ik wil u allen danken voor het genoten vertrouwen in dit afgelopen jaar. Want zonder u, had ik dit allemaal gemist.GRAAG TOT ZIENS IN 2012
Ingrid Verheeke
31-12-2020: Happy New Year
Op een, in alle opzichten, gezond 2012.
We wish you a healthy 2012, in every way.
20-12-2020: Fijne feestdagen
Wij wensen al onze relaties hele fijne feestdagen.

En mocht u nog twijfels hebben over de juiste wijn & spijs combinatie voor uw kerstmenu dan zijn wij u graag van dienst.
Bel gerust naar 0118-506065.

Tussen kerst en oudjaar bent u van harte welkom voor onze spectaculaire kelderrestanten uitverkoop. Graag tot dan.
21-10-2020: Proeverij Agenda
Beste wijnliefhebber,

Terwijl we zo af en toe nog genieten van een zonnig najaar gaan we sneller dan verwacht richting winter. Vandaar deze proefagenda 2011 vol leuke, lekkere, leerzame proeverijen en cursusdagen, zoals;

Meer leren over het Spaanse wijngebied Rioja en uw favoriet kiezen!

Op Donderdag 17 November bieden we een cursusavond over het wijngebied Rioja. Tijdens deze avond kunt u meer leren over het klimaat, de bodem, verschillende productie methoden en de druivenkenmerken uit dit wijngebied. We gaan al proevend verder op verkenning naar hun diverse smaken. We zijn zelf op zoek naar een mooie Spaanse Rioja om ons assortiment mee te verbreden en stellen uw mening zeer op prijs. Daarom kiezen we onze aanvulling uit de door u gekozen top drie. Aanvang 19.00 uur, deelname 15 euro.

Ontdekken van kruidig, romig en vol rood!

Zondag 20 November nodigen we u graag uit voor het proeven van ons najaarsrood. Op de proeftafel staan dan de meer volle en/of kruidige wijnen. Kom en ontdek de vele facetten van Shiraz uit diverse landen, de minder bekende Australische Duriff, de krachtige Malbec of romige Carménère, enkele kruidige blends uit Zuid Oost Frankrijk of verrassend kruidige Gamay wijnen. Welkom tussen 14.00-18.00 uur.

Nieuw Zeelandse Single Malt Whisky Proeverij!

Eindelijk onze reeds lang voorgenomen diepte proeverij van diverse jaargangen Nieuw Zeelandse Single Malt’s. Zoals enkele van u al weten had dit nogal wat voeten in de aarde. Na een faillissement van de vorige eigenaar, waarbij overname van de gehele restvoorraad mislukte, kregen we intensief contact met de nieuwe eigenaars (uit Australië) waarbij we een uitstekende inkoopprijs konden bedingen, hoewel de Nieuw Zeelandse wisselkoers ons wel in de steek liet. Inmiddels door onze douane goedgekeurd staan ze in onze store te Arnemuiden klaar om geproefd te worden door u en uw Single Malt whisky liefhebbende vrienden. Inchrijven kan voor Maandag 21 Oktober of Vrijdag 25 Oktober . Een avond vol informatie en specifieke smaakkenmerken. Aanvang 19u, deelname 15 euro (wordt bij aankoop van 2 flessen in mindering gebracht).

Beknopte Cursus Wijn en Spijs combineren!

Iedereen kan het, wijn en spijs leren combineren. In deze korte cursus van 3 avonden legt u hiervoor de basis. Op de eerste avond leren we de wijze waarop u hiervoor wijn proeft, uiteraard ondersteunt door theorie. De tweede cursusavond leert u de wijze waarop u spijzen proeft met de ondersteunende theorie. Op de laatste cursusavond gaan we eerst wijnen proeven en beschrijven, daarna spijzen proeven en beschrijven en proberen we op basis van de aangeboden theorie tot de juiste combinatie te komen. Het zijn niet alleen leerzame maar ook zeer gezellige avonden waarbij in ongedwongen atmosfeer genoten wordt van wijn en spijs. Woensdag 30 november, 7 en 14 December. Aanvang 19.00 uur, deelname 120 euro.

Elegant of krachtig, gekruid of aards, serieus of fruitig rood!

De Pinot Noir heeft het allemaal en meer. Deze druif is namelijk DE eetwijn bij uitstek. Vaak toont hij (of zij?) zijn ware kwaliteit pas in combinatie met een heerlijk hapje. Vandaar dat deze proeverij niet alleen een keur aan diverse type Pinot Noir wijnen biedt, maar ook een ruime keuze aan bijpassende hapjes. Laat u dus beslist verrassen door deze nobele druif en kom genieten van zijn vaak nog onontdekte mogelijkheden. We beginnen Zondag 4 december om 16.00 uur. Aanmelden gewenst. Deelname 15 euro, welke bij aankoop van 24 flessen (al dan niet gesorteerd) in mindering worden gebracht.

Opfris avond Wijn en Spijs combineren!

Voor oud cursisten van de Wijn en Spijs combineren cursus geven we extra oefenavonden. Omdat het volgen van de cursus vaak aanzet tot meer willen oefenen bestaat de mogelijkheid om de opgedane cursus weer op te frissen en uit te breiden. Woensdag 21 December. Aanvang 19.00 uur, deelname 40 euro.

Kelderrestanten tafel is weer terug!

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze zulke lekkere wijnen hebben meegenomen van de site table in ‘Ons Proeflokaal’ waarop alle restant flessen worden aangeboden voor slechts 5 euro per fles. Een reden om dit dan ook weer eens te herhalen. Stel zelf uw doos (a 6 flessen) samen voor 30 euro of een doos (12+1 extra) voor 60 euro. En, het zijn restant flessen, dus op is op.

Relatie geschenken!

Er staat weer een keur aan relatiegeschenken voor u klaar. Wij zien het als een uitdaging dat uw bedrijf hiermee een goede indruk achterlaat bij uw relaties. Naast dit mooie verzorgde aanbod kunnen we natuurlijk ook uw persoonlijke wensen realiseren. Tijdens onze proeverijen uiteraard te bezichtigen, maar ook daarnaast via telefonische afspraak, opdat we tijd voldoende hebben om uw wensen te inventariseren.

Onze voorraad Port, Sprankelende wijnen en zoete dessertwijnen is weer aangevuld!

Al liggen de feestdagen nog ruim voor ons, we hebben met het oog hierop weer diverse soorten Port, versterkte rode wijnen uit verschillende landen, een keur aan sprankelende wijnen uit de hele wereld en nagenoeg alle mogelijke smaken in zoete dessertwijnen in huis. Ook is onze, door vele geliefde, St. Helena fortified Pinot Noir uit Nieuw Zeeland weer binnengekomen deze week. Laat u dus gerust informeren over al dit lekkers als u één van bovenstaande proeverijen bezoekt.

Wijn&Spijs; proeverijen voor groepen!

Onze Wijn&Spijs; proeverijen werden het afgelopen jaar ondersteunt door chef kok Hans van der Heijden. Omdat hij druk is met een nieuwe baan, kunnen we deze proeverijen voor groepen momenteel alleen aanbieden op de maandag en/of dinsdag avonden. En er zijn niet meer zoveel avonden vrij voor de feestdagen, dus mocht u interesse hebben voor een gezelschap tussen de 10 en 15 personen, geef ons dan zo spoedig mogelijk een datum door opdat wij die voor u kunnen reserveren.

Uitverkoop kelderrestanten!

In de laatste week van dit jaar bieden we een kelderrestant uitverkoop. In de week daarvoor zenden we u onze lijst.

Graag tot binnenkort,

Ingrid Verheeke

Noot: al bovenstaande activiteiten vinden plaats in ‘Ons Proeflokaal’ aan de Platteweg 1 te Arnemuiden. Aanmelden graag per email. Indien gewenst zenden we u een routebeschrijving.

AFWEZIG: ik ben van 21 oktober tot 14 november in het buitenland. Email zal 2x per week worden beantwoord.
09-10-2020: 10% discount on all our black labeled wines
The All Blacks won from Argentina with 33-10 which means that we have to keep our promise to you, New Zealand wine lovers, to give you a discount on all our black labeled wines.
If you order (this week) before the next match, from our Voss Estate Martinborough Pinot Noir, our whole range of Lake Chalice wines from Marlborough (pinot gris, sauvignon blanc and pinot noir) or from the whole range bio-gro wines of Nelson's Richmond Plains (sauvignon blanc, riesling, chardonnay and pinot noir), you receive a discount of 10%.
Celebrate in style with New Zealand wines.
05-10-2020: All blacks warming up!
With an impressive 79-15 score you can say that the All Blacks had a great warming up for the quarter finals. On the 9th of October they will play against Argentina.
And if they win, we will give our clients a

10% discount

on all our New Zealand wines with a black label. Read more about this in our former news. So, let's hope they win this game too.
30-09-2020: All Blacks versus Canada
Next sunday, the 2nd of October, the All Blacks New Zealand Rugby Team will meet Canada in Wellington's Regional Stadium, who hosts this Pool A clash of the 2011 Rugby World Cup. We wish them luck and look forward to their next victory in the quarter finals.

And although it is still a long way, we love to promise our customers discount on all our New Zealand wines with a black label:
-Voss Estate Martinborough Pinot Noir
-The whole range of bio-gro Richmond wines from Nelson
-And the whole range of Marlborough's Lake Chalice wines

If they win the quarter finals we give 10% discount on all the wines mentioned above.
If they win the semi finals we make that a 25% discount on all the wines mentioned above.

So if the kiwi's are going to win the World Cup 2011, we can celebrate it here in the Netherlands together with a lot of New Zealand wine- and rugby lovers.

25-09-2020: New Zealand beat France
It looks like the Kiwi's play Rugby like they make wine:

The Rugby team 'All Blacks' of New Zealand left there competitor France far behind last Saterday the 24th of September.

They won in Auckland with 37-17 and placed themselves there for as the first team in the quarter finals.

17-08-2020: Gesigneerde flessen Voss Estate Chardonnay
Voor de liefhebbers van de prachtige Voss Estate wijnen uit Martinborough, Nieuw Zeeland, die het zeer gezellige en smaakvolle Winemakers dinner hebben gemist hebben we nog wel enkele '' laatste'' gesigneerde flessen Reserve Chardonnay 2007 en Pinot Noir 2003 van hun hand.
Uw bestellingen hiervoor worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

En OP = OP, dus reserveer snel op [email protected]

Wij verzenden al vanaf 3 flessen door heel Nederland tegen vergoeding van de transportkosten.
01-08-2020: Augustus Winemakers Diner
Deze maand komen Anette en Gary Voss van Voss Estate Martinborough Nieuw Zeeland naar Zeeland. Daarom bieden we op:

Dinsdag 16 augustus een Winemakers Diner

We genieten deze avond, in het gezelschap van Anette en Garry, van twee jaargangen Voss Estate Reserve Chardonnay en van drie verschillende jaargangen van hun '' New Zealand top ten'' Voss Estate Pinot Noir wijnen.
Antwoorden op al uw vragen over deze wijnen worden gegeven door de wijnmaker zelf.

Het geheel wordt omkleed met bijpassende gerechtjes.
Met goed weer eten we op het terras van '' Ons Proeflokaal'' te Arnemuiden, anders gewoon binnen.

Gezien de huiskamer ambiance en beschikbare ruimte is reserveren gewenst. Dus bel snel naar 0118-506065 of zend ons een mail naar [email protected]

Als herinnering ontvangt u een gesigneerde fles Voss Estate Reserve Chardonnay.

Mede namens Anette en Garry graag tot dinsdag 16 Augustus, aan de Platteweg 1 te Arnemuiden.
07-07-2020: Zomer Rose en Wit
Deze maand rose wijnen in '' the picture'' .

Van noordelijk en zuidelijk halfrond een keur aan rose wijnen. Beendroog, droog, vleugje zoet of halfzoet, met of zonder bubbels, de keus is aan u.

Daarnaast ook bijzondere witte wijnen, lekker licht maar smaakvol, voor de zomer zoals een ranke chardonnay uit Nieuw Zeeland (zonder houtrijping), een elegante Pinot grigio-Pinot Bianco uit Italie, frisse Gros Manseng uit Frankrijk en uiteraard onze Adventure Seafood White 2010 met als basis Marlborough Sauvignon Blanc.

Dus graag tot ziens in '' Ons Proeflokaal'' aan de Platteweg te Arnemuiden.

Bel (0118-506065) of mail even voor u langs komt om teleurstelling te voorkomen.
07-07-2020: Visserijdag-Juni Actie

Zaterdag 25 Juni zijn we met enkele wijnen present op de Visserijdag te Arnemuiden van 10.00 tot 16.00 uur. Dus graag tot dan.

JUNI ACTIE: alle wijnen in de Sacred Hill Whitecliff range (Hawkes Bay unwooded Chardonnay, Eastcoast Sauvignon Blanc, Marlbough Sauvignon Blanc en Hawkes Bay Merlot) voor slechts 10,00 per fles.

Bestellingen kunnen geplaatst worden via email: [email protected]
15-05-2020: Proeverij dagen 22 + 23 Mei
Beste wijnliefhebbers,

Na mijn werk bezoek aan Nieuw Zeeland, begin dit jaar, lijkt het wel of Adventure Wine Trading in een stroom-versnelling terecht kwam. Gelukkig nu even op het droge vanwaar ik u op de hoogte wil brengen van een en ander.

Allereerst heb ik in Januari, in samenwerking met Alan Mc Corkindale, wellicht de beste wijnmaker van Nieuw Zeeland, twee wijnen mogen samenstellen, te weten;
1) Adventure Seafood White 2010. Als basis Marlborough Sauvignon Blanc, maar verrijkt met wat minerale Riesling, een vleugje kruidige Pinot gris en ietwat unwooded chardonnay. Het resultaat is een wijn die perfect past bij onze Zeeuwse Oester, Oosterschelde kreeft en mosselen. Maar in het zon op uw terras laat hij zich ook prima smaken
2) Awapuni Point Chardonnay 2009. Met als basis een unwooded pure chardonnay, in hoofdzaak is gekozen om zijn bodemkenmerken. Zeer ranke Chardonnay, met hoge mineraliteit en frisheid. Duidelijk franse stijl, super elegant

Voor de prijs van slechts € 8,95 beslist aanraders voor de komende zomer en tijdens onze komende

Proeverij dagen: Zondag 22 en Maandag 23 Mei, tussen 14.00 en 18.00 uur

geven we u nog € 1,00 extra kennismakingskorting. Tijdens de horecabeurs in de Zeelandhallen afgelopen Maart hebben we deze wijnen gelanceerd en de reacties aldaar waren absoluut overweldigend.

Zowel voor als na de beurs drukte heb ik in samenwerking met enkele collega wijnimporteurs heel veel wijn uit nabije landen geproefd met als doel enkele echte wijnparels voor u te kunnen vinden. En al was de reis niet altijd plezierig, het resultaat mag er zijn. Wij vonden voor u, onder meer, een prachtig wijnhuis in Frankrijk namelijk:
Domaine Raissac, Languedoc-Roussillon;
Hun gehele gamma zal op de proeftafel staan met onder meer een unieke droge muskaat wijn, een Vermentino-Chardonnay blend, Viognier, heerlijk fruitige rosé wijn en Pinot Noir. Met prijzen tussen de € 5,95 en € 8,50 bieden zij een meer dan uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

Ook voor de horeca bedrijven waar ik wijnen mag leveren of zelfs hun gehele wijnkaart mag verzorgen gingen we deze winter op zoek naar de beste wijnen binnen een soort. Zo proefde we bijvoorbeeld verschillende wijnen uit de Alsace, witte Bordeaux, wit en rood uit Spanje, Chili en Zuid Frankrijk, rosé wijnen en uiteraard Nieuw Zeeland.
Wij vonden hierdoor diverse leuke, mooie en veelal betaalbare zomerwijnen, welke ook op de proeftafel zullen staan.

Inmiddels zijn ook de nieuwe jaargangen van ‘oude bekende’ uit diverse landen weer binnen, dus U begrijpt dat onze ‘store’ weer geheel gevuld staat. Vandaar dus nog enkele kelderrestanten tegen zeer verleidelijke prijzen.

Wij zien u graag in "Ons Proeflokaal" aan de Platteweg 1 te Arnemuiden op Zondag 22 of Maandag 23 mei, tussen 14.00-18.00 uur.

Ingrid Verheeke
24-02-2020: Horeca beurs Zeelandhallen Goes
Maandag 28 februari, Dinsdag 1 en Woensdag 2 Maart zijn wij present op de Horecabeurs te Goes.
Vanaf 12.00 uur bent u welkom op onze stand die te vinden is op het Culinaire Plein waar ook alle kookwedstrijden worden gehouden en waar onder meer de professionals strijden om de Zilveren Oester Trofee.
Speciaal hiervoor hebben we een wijn ontwikkeld met Oesterlabel die perfect past bij onze Zeeuwse Oesters maar ook heerlijk is met andere zeevruchten.
We laten hem u graag proeven tijdens deze dagen, waar hij ter kennismaking voor een speciale prijs wordt aangeboden.

Daarnaast bieden we als primeur Nieuw Zeelandse olie gemaakt van Macademia noten. Deze kleinschalige producent heeft hiervan ook een likeur ontwikkelt. Echt bijzonder, dus niet missen.

Graag tot ziens in Goes,
Ingrid Verheeke
31-01-2020: Koel Nieuw Zeeland
Een reden waarom ik zo van de wijnen uit Nieuw Zeeland geniet is dat zij hoofdzakelijk uit koele wijnstreken komen.
'Cool climate' wijnen hebben over het algemeen een hogere kwaliteit dan wijnen uit de meer warmere streken.

Zelf rondreizend in Nieuw Zeeland gedurende de maand Januari (hun zomer, vergelijkbaar met onze Juni maand) waarbij we hoofdzakelijk temperaturen van 12-18 graden hadden, met regelmaat non-stop regen van enkele dagen ontvingen en windkracht 8 beleefden maakt me even aan het twijfelen.

Maar gezien de hoge kwaliteit van alle wijnen die ik weer heb mogen proeven kan ik niet anders dan bij mijn eerste stelling blijven; kwaliteitswijnen uit koele wijnstreken hebben toch nog steeds mijn voorkeur.

Ik hoop deze kwaliteit dan ook binnenkort met u te kunnen delen.
Ingrid Verheeke
31-01-2020: Waikato - Katikati
Via Lake Taupo, de Huka Falls en Rotorua, een 'must seen' voor iedereen die voor het eerst door Nieuw Zeeland reist zijn we op weg gegaan naar Katikati in het wijngebied Waikato voor een bezoek aan Morton Estate.
Na een heerlijke lunch op het terras van het golf course restaurant, slechts enkele kilometers van Morton op dezelfde weg, waren we klaar voor een uitgebreidde proeverij.

De drie verschillende sparkling wijnen: 1) Mimi, 2) Morton Sec en 3) Morton Brut tonen allen de kwaliteit van hun productie methode (traditioneel zoals in de Champagne). De Mimi is een licht fruitige, beetje zoetere versie maar lekker fris. Een 'easy drinking' sprankelend glas voor alle leeftijden en voor elk moment.
Hij wordt hier gepromoot met de woorden: 'there's a new girl in town....'
Ze blijven humorvol die kiwi's.
De wat meer serieuze Sec is minder droog dan de Brut. We zouden in Europa eerder over een demi-sec spreken in dit geval. Maar beide wijnen hebben een kwaliteit die duidelijk opvalt in sparkling kiwi land. Serieus gemaakt met frisse fruittonen, licht boter, mooie zachte prikkel en mineraliteit. Prachtige balans tussen de verschillende druivensoorten Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir bij elkaar gehouden door krachtig fris fruitzuur. Eetlustopwekkend en je mond vraagt om nog een slokje. Jammy.

Van de aromatische druiven vond ik, naast de White Label Pinot Gris, vooral de Viognier opvallen door zijn kwaliteit en karakteristieke kenmerken. Een zeer mooi glas wijn, floraal vol zomerbloemen, fruitig met vooral rijpe peren, breed smaakpallet, ronde wijn. Mooi-mooi-mooi. Gelijk besteld. Soms weet je direct, dat is het, geen twijfel mogelijk.

Tussen de twee Sauvignon Blanc wijnen, uit Marlborough en Hawkes Bay, beide 2010 jaargang zaten grote verschillen. De warmte van deze jaargang gaf de Marlborough Sauvignon meer aspergetonen dan anders bovenuit de bekende buxus en citrustonen. De wijn is ronder in smaak, rijper met een breder pallet. Verrassend anders dan de doorsnee Marlborough Sauvignon waardoor hij blijkbaar ook werd onderscheiden met een gouden medaille.
Mijn voorkeur ging echter uit naar de Hawkes Bay Sauvignon die, gezien zijn jaargang ook ronder overkomt maar wel meer frisse tonen bood dan de vorige wijn. Mooie tropische fruittonen, meer bekend van noorder eiland Sauvignon, met subtiele buxus ondertoon en heerlijke frisse fruitzuren. Strakker dan de Marlborough Sauvignon, droger ook in nasmaak met prachtig lang aanhoudend fruitzuur. Mmmmm......

Morton Estate staat vooral bekend om hun Chardonnay wijnen en het was dan ook weer een genot om deze allen weer te mogen proeven. De White Label Chardonnay 2009 is weer een plaatje zoals een goed gemaakte chardonnay dient te zijn, mooie barrel fermented geuren, vleugje brioche, botertje, zacht geel en wit fruit, vleugje gist, frisse nasmaak. Yes, lekker. De Three Vineyard Chardonnay 2008 is een zwaardere uitgave van dezelfde kwaliteit. Meer neus, meer gewicht en een nog betere balans door inmiddels mooi geintegreerde houten ondertonen. Bold and Beautiful...
De Black Label Chardonnay 2007 is een meer delicate wijn, ranke groene neus, ronde maar elegante smaak. Een delicate mooi gemaakte chardonnay die mijn persoonlijke voorkeur heeft, maar voor wijnliefhebbers die meer gewicht zoeken is de Three Vineyards een betere optie.
De Coniglio 2004 is een chardonnay waar ik vrolijk van wordt. Gewoon zo'n wijn die alles heeft, waar alles klopt, waarbij je denkt.... waarom zou ik ooit nog iets anders willen drinken dan dit? Daar hangt alleen een prijskaartje aan waarom je ineens weer beseft dat je af en toe ook nog iets anders zal moeten drinken, helaas.
Maar voor wie zichzelf zo af en toe bovenstaande beleving gunt, beslist doen.

Van de rode wijnen waren de grootste verrassingen, naast de mooie Pinot Noir's, toch wel de Montepulciano en de Syrah wijnen. De eerste uit 2007, gemaakt van de Sangiovese druif gaf nog volop paarse tonen met slechts weinig verbruining gezien zijn jaargang. Een duidelijke Italiaanse geur, kruidig, zwarte peper, lekkere donkerrijpe kersen en elegantie. Sappig zeer fruitig in smaak, klein houtstroefje, beetje malolactische tonen en een vleugje animaal. Een bijzonder karakteristiek glas en dat uit Nieuw Zeeland. Wauw.
Met de White Label Syrah 2007 zat ik qua proef idee direct weer in het zuiden van Frankrijk. Een mooie donkerrode beetje stoffige kleur. In de geur strak, pepertje, kruidigheid, Zuid Frans. In de smaak elegantie, serieus glas met voldoende gewicht, laurier, peper, salmiak, concentraat. Mooie wijn.
Zijn zwaardere Black Label broertje 2007 is nog dieper en intenser van smaak met extra tonen van zwarte inkt, mooier geintegreerd hout en zachtere tannines. Beduidend hogere kwaliteit dan de White Label, maar dan ook tegen een ander prijskaartje.
De prijs-kwaliteit verhouding van beide Syrah wijnen zijn echter dik in orde.

Het was weer een zeer leerzame en vooral aangename proeverij, waarbij voor mij (weer) duidelijk naar voren kwam dat het hier beslist een heel goed wijnhuis betreft.

De bestelling is inmiddels geplaats en ik hoop de wijnen eind maart in onze opslag te hebben, opdat ook u kunt proeven van deze kwaliteit.

31-01-2020: Hawkes Bay
Na Martinborough op weg naar Hawkes Bay. Niet alleen voor wijn, maar vooraleerst voor een bezoek aan alle familie leden aldaar. Het voelt als thuiskomen, maar ja, hoe kan dat ook anders na inmiddels al zovele maanden daar te hebben doorgebracht. Na mijn bezoek aan de bekende winery van Sacred Hill, waar ze zoals voorheen nog steeds mooie wijnen maken en waar ik het voorrecht heb gehad een keer mee te mogen helpen met dit wijnmaken, ben ik binnen deze regio nog op zoek geweest naar een betaalbare rode wijn voor ons 'Adventure' label.
Zeer vele wijnen doorgeproefd maar nog niet helemaal zeker wat het gaat worden. Enkele wijnen zijn doorgezonden naar Nederland alwaar ik de gelegenheid heb om ze nog een keer in alle rust kritisch door te proeven met enkele van mijn wijn collegae. Pas dan zal een wel overwogen keuze gemaakt gaan worden. We houden u dus op de hoogte.
31-01-2020: Martinborough
In Martinborough genoten we eindelijk van een beetje warmte. Hoewel ..... een beetje, het was er 35 graden. Maar na een fris Wellington toch lekker.
De laatste nieuwe jaargangen geproefd van de Voss Estate wijnen bij Garry en Annette Voss. De Pinot Noir met jaargang 2009 bleek geheel anders dan de voorgaande jaren. Garry heeft enkele wijnbezoeken afgelegd in de Bourgogne en wil zich, met zijn Pinot Noir, langzaam gaan ontwikkelen in die stijl.
De 2009 is dan ook lichter van intensiteit dan in voorgaande jaren maar heeft een prachtige elegante structuur met meer aardse tonen naast volop rode kersen en frisse aalbessen. Licht pepertje en een vleugje groen waaronder gedoceerd hout. Een zeer goede elegante, oude stijl Pinot Noir.
Ook de 2009 Chardonnay leek lichter in stijl dan voorgaande jaren, hoewel de leeftijd van deze jonge wijn uiteraard ook andere kenmerken geeft. Een beetje gesloten nog in de neus op dit moment waarin verpakt tropisch fruit een heerlijk verse brioche met boter. Zeer elegant in de mond met rond rijp tropisch fruit, licht boter, verse brioche tonen ondersteund door elegant houtgebruik. In de nasmaak duidelijk lichter in stijl met nog volop fruitzuren en een lichte salmiaktoets. Mooie elegante Chardonnay.
De koelere zomer van 2009 is duidelijk terug te vinden in beide wijnen en voor diegene die van meer elegante wijnen houden is deze jaargang beslist een aanrader.
15-01-2020: Nelson
Sunny Nelson, as always......
Heerlijk weertje hier met volop zon al blijkt ook hier de temperatuur lager dan normaal.
Uitgebreid geproefd bij Te Mania Estate en Richmond Plains bio-gro vineyard. De Sauvignon Blanc wijnen sprongen er voor mij uit in kwaliteit. De Te Mania Pinot Noir is consistent, hoewel ik de 2008 prefereer boven de 2009. Van deze eerste zal dus nog een nabestelling plaatsvinden. Voor de Riesling wacht ik liever op de 2011 jaargang want het seizoen ziet er veelbelovend uit, so far, en ik was niet ondersteboven van de 2010 jaargang. Wel goed maar iets te weinig wauw factor. Maar wie weet. Als het groeiseizoen van 2011 zich minder goed gaat ontwikkelen, dan zullen we misschien toch nog voor de 2010 jaargang kiezen. U zal het vast terugzien in onze wijnopslag in Nederland vanaf komende Maart 2011.
Na nog een ontspannen dag op het water weer op weg. Eerst overvaren met de Ferry naar de hoofdstad Wellington, windy Wellington en dat merken we. Vandaag windkracht 8 in de stad, dus moeilijk overeind blijven hier. Maar we bezoeken wat vrienden en familie, naast het prachtige Te Papa museum om aanstaande maandag weer verder te trekken naar Martinborough voor een bezoek aan Annette en Garry Voss van Voss Estate. Zie nu al uit naar het proeven van hun mooie wijnen. Wordt dus vervolgd.

Ingrid
15-01-2020: Marlborough
Rijdend vanuit Christchurch naar Blenheim, Marlborough, bleken er vele nieuwe wijngaarden te zijn aangeplant.
In Waipara eerst wat rondgeproefd, ze hebben daar tenslotte een hele goede bodem voor wijnen. Sommige plekken zijn zelfs vergelijkbaar met de bodemopbouw in de Bourgogne, altijd interressant dus om de Pinot Noirs te proeven en wie weet gaat er nog iets vandaan komen met de volgende container.
Na aankomst in Marlborough eerst wat oude bekende opgezocht en toen gaan proeven van de nieuwe jaargangen.
De Pinot Gris 2010 van Lake Chalice sprong er echt uit in kwaliteit. Wat een prachtig mooie wijn met volop mineraliteit, zachte kruidigheid en veel rond rijp fruit. Droog in de afdronk met mooi fruitzuur na en dat vleugje kruidigheid. Een heerlijk ronde wijn voor bij Aziatische gerechten, maar zonder is beslist geen armoede. Deze gaat zeker in de volgende container.
Verder uiteraard heerlijke Sauvignon Blanc wijnen kunnen proeven en nog enkele minder gangbare druiven waarvan ik de prijs-kwaliteit verhouding niet geheel in balans vond. Wel lekker, maar prijs speelt ook een rol.
Na Marlborough op weg naar Nelson voor een bezoek aan Te Mania en Richmond Plains bio-gro vineyard. Meer hierover in het volgende bericht.

Groeten uit een, voor dit jaargetijde (zomer) koel Nieuw Zeeland.

Ingrid Verheeke
07-01-2020: Christchurch
Gisteren enkele blends samengesteld voor onze nieuwe Seafood White en Alan Mc Corkindale en ik waren het duidelijk eens over welke blend het zou gaan worden. Een prachtige en zeer karakteristieke Marlborough Sauvignon Blanc met een vleugje Pinot Gris en Chardonnay.
Dit geeft een frisse wijn met volop citrustonen naast het bekende groene van buxus, zo kenmerkend voor Sauvignon. Daarnaast is bewust gekozen voor deze Sauvignon omdat hij ook mineraliteit toonde. De Pinot Gris verrijkt de blend met een bloemige neus en ronder breder smaakpallet met lichte kruidigheid. De Chardonnay geeft daarnaast een klein beetje molligheid aan de blend.
Het eindresultaat is een blend die een perfecte match zal vormen naast oesters, mosselen, kreeft en crab. Ik kan haast niet wachten om dit allemaal uit te proberen, maar de wijnen werden vandaag pas gebotteld en zullen volgende week worden verscheept naar Nederland. Aankomst wordt verwacht in de derde week van februari.

Verder hebben Alan en ik weer een bijzonder mooie Awapuni Point Chardonnay gekozen voor de Nederlandse markt. Meer in de Chablis stijl, elegant, mineraal, rank en met maar een vleugje houtondersteuning. Hiervoor moeten we iets langer wachten maar het komt eraan.

wordt vervolgd, ingrid
03-01-2020: Auckland
Inmiddels gearriveerd in Auckland en morgen op weg naar Christchurch alwaar ik met Alan Mc Corkindale een blend ga samenstellen voor ons nieuwe label: Adventure Seafood White.
Daarnaast proeven we ook nog enkele type chardonnay om te kijken of er misschien een mooie tussen zit voor het Adventure Label. We houden u op de hoogte.
01-01-2020: Nieuwjaarswens
We nemen twaalf maanden voor het 2011
reinigen die grondig van verbittering en hebzucht en snijden elke maand in 30 of 31 delen.

We voegen bij ieder deel ¼e werk en ¾e humor, blijheid, dankbaarheid en rust.
We brengen het daarna op smaak met 3 eetlepels optimisme, 1 eetlepel tolerantie, een snufje ironie en een flinke scheut consideratie en tact.

Dit alles wordt overgoten met een mooie slok wijn en gekruid met rijkelijk veel liefde.

De ontstane gerechten garneren we met wat plukjes kleine attenties.

We dienen elk deel, verdeelt over 2011, op met een gulle lach, een goede dosis
vurig temperament en een gedoseerde hoeveelheid passende wijn.


Wij wensen een ieder hiermee een prachtig
2011.

Ingrid Verheeke
29-12-2020: Eindejaarsborrel
Donderdag 30 december nodigen wij al onze relaties uit voor een eindejaarsborrel.
U bent van harte welkom in 'Ons Proeflokaal' aan de Platteweg 1 te Arnemuiden tussen 17.00 en 19.00 uur.

En voor de liefhebbers hebben we nog enkele mooie en zeer scherp geprijsde kelderrestanten in de aanbieding.

Dus graag tot ziens.
22-09-2020: Activiteiten Agenda November
Beste wijnliefhebber,

Al weken het ik het plan om een ieder van u op de hoogte te brengen van onze Agenda. Gezien de drukte echter in onze verkoop en uitleveren van wijnbestellingen kwam ik er maar niet aan toe. Een luxe probleem, dat moet ik toegeven, maar bij deze dan toch onze activiteiten in de komende periode.

ZONDAG MIDDAG 7 NOVEMBER, tussen 14 en 18 uur, staat onze proeftafel vol met CHILEENSE WIJNEN van eenvoudig tot heel mooi. Met de winter voor de deur vallen de meer volle romige wijnen uit dit land vast in de smaak.

MAANDAG AVONDEN 8, 22 en 29 NOVEMBER geef ik in ‘Ons Proeflokaal’ de CURSUS WIJN & SPIJS COMBINATIES. De cursus is opgebouwd in modules die eventueel afzonderlijk kunnen worden gevolgd. De gehele cursus geeft echter een goede basis van waaruit u zelf verder kunt ontwikkelen (totale cursus 100 euro). Inschrijven graag per email. Avonden van 19.00-22.00 uur

Modules: W&S; 1: Theorie en Proef avond a 35,00: Hoe proef ik wijn om tot een juiste Wijn&Spijs; combinatie te komen?
W&S; 2: Theorie en Proef avond Spijs a 35,00 Hoe proef ik gerechten om tot een juiste Wijn&Spijs; combinatie te komen?
W&S; 3: Wijn&Spijs; combinatie a 39,50: Wijnen proeven en beschrijven, dan Spijzen proeven en beschrijven. Waarna zelf getracht wordt om, theoretisch onderbouwd, tot de juiste combinatie te komen.

De data 16, 17 en 24 NOVEMBER mogen wij enkele WIJN & SPIJS AVONDEN verzorgen in ‘Ons Proeflokaal’ voor de personeels- vereniging van het AZZ.

Op ZATERDAG 20 NOVEMBER ondersteunen we een WINE & DINE AVOND in ’t Schrobbelerke te ZOUTELANDE. Het thema is Chili. Tijdig reserveren aanbevolen, want het wordt 1 grote verwenpartij, op 0118-562173.

VRIJDAG 26 NOVEMBER staat ons kantoor beneden weer vol nieuwe RELATIE- GESCHENKEN. Niet alleen gevuld met wijnen uit diverse landen, maar ook met unieke hebbedingetjes voor de ware wijnliefhebber. Want het juiste geschenk laat een blijvend goede indruk achter. Liever op een ander tijdstip iets uitzoeken kan ook na telefonisch overleg.

ZATERDAG 27 NOVEMBER staat ‘Ons Proeflokaal’ tussen 14-18 uur in het teken van FEESTWIJNEN. Heerlijke bubbels uit diverse landen, mooie rijke witte wijnen, volle rode wijnen, zoete heerlijkheden voor bij het nagerecht en uiteraard diverse portsoorten voor bij de kaas of op de komende winteravonden.

Onze December Agenda houdt u nog even tegoed, want ik vertrek morgenvroeg naar het BUITENLAND TOT MAANDAG 1 NOVEMBER.

Graag tot ziens in de maand november .
27-05-2020: PROEVERIJ PIEPJONGE NIEUW ZEELANDSE SAUVIGNON BLANC WIJNEN
Zondag 30 en maandag 31 Mei staan in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden kunt u enkele van onze nieuw binnengekomen wijnen uit Nieuw Zeeland komen proeven.

Naast diverse jonge frisse Sauvignon Blanc wijnen, staan ook weer enkele nieuwe betaalbare wereldwijnen voor u open.

Welkom tussen 14.00 en 18.00 uur.
05-01-2020: AGENDA JANUARI 2010
ZATERDAG 16 JANUARI
Is een ieder welkom, tussen 14.00-18.00 uur, in ‘Ons Proeflokaal’ aan de Platteweg 1 te Arnemuiden om het glas te heffen op het nieuwe jaar. En maak van de gelegenheid gebruik om te neuzen tussen onze kelderrestanten gesorteerd per tafel voor 5,00 euro, 7,50 euro, 10,00 euro, 12,50 euro of 15,00 per fles. Wilt u de lijst toegezonden krijgen, mail ons dan even.

MAANDAG 18 TOT MAANDAG 25 JANUARI
Gaan we even de witte bergen bezoeken in Zwitserland en nemen op de terugweg weer enkele mooie Zwitserse wijnen voor u mee. Deze zijn te proeven op

ZONDAG 31 JANUARI en MAANDAG 1 FEBRUARI
Tussen 14.00 – 18.00 uur in ‘Ons Proeflokaal’. Naast de bekende Zwitserse Fendant en Dôle hebben we van het wijnhuis Adrian Mathier ook een liebliche Johannesberg, een met zorg gemaakte zoete Gletsjer wein, een verrassende sprankelende Brut en een overweldigend mooie Syrah op de proeftafel staan.
Van het wijnhuis Henri Badoux kunt u genieten van hun elegante Pinot Gris, de Grand Cru ‘Yvorne’ of een ranke Gamay. En naast de, veelal bekendere, rode Pinot Noir hebben we ook een witte Pinot Noir voor u.

07-12-2020: Wijnboek van Filemon Wesselink
Recent werd het nieuwe wijnboek geschreven door Filemon Wesselink (van BNN) gelanceerd.
Hij kwam hiervoor onder meer langs in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden om de sfeer te proeven van wat Nieuw Zeeland zoal te bieden heeft op wijngebied.
Hij viel als een blok voor de Voss Estate Pinot Noir 2003. Gezien deze feestmaand geven wij dit boek dan ook graag kado bij uw bestelling Voss Estate wijnen. Zij werden persoonlijk door Filemon gesigneerd.

Ook uw relatiegeschenken zullen in de smaak vallen met dit unieke kado.


17-11-2020: Najaars proeverijen
Beste wijnliefhebber,


Na een heerlijke zomer is het weer tijd om te gaan genieten van al wat het najaar en de winter ons te bieden heeft.
De avonden omsluiten ons weer met het donker, de haard wordt misschien aangestoken en in de keuken worden plots andere gerechten bereidt. Dit alles vraagt ook om andere wijnen. Wat minder lichtvoetig, wijnen die warmte geven van binnenuit en perfect aansluiten bij uw winterse gerechten. Wij hebben daarom
een hele proeftafel klaarstaan in 'Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden met wijnen die kunnen aansluiten bij dit gevoel. Kom dus gerust langs.

Door de onverwachte drukte, het afgelopen jaar, moest onze store nodig worden bijgevuld. Inmiddels hebben we dan ook weer een store vol nieuwe wijnen binnen uit
Nieuw Zeeland. Naast jongere jaargangen van bekende huizen ook veel nieuwe wijnen.

Ons het kantoor is weer gevuld met mooie relatiegeschenken opdat U ideeën op kunt doen waarmee u zich ook dit jaar kunt onderscheiden. Zij zullen een blijvende indruk achterlaten bij uw relaties. Om uw wensen te vertalen in een persoonlijk relatiegeschenk nemen we graag even de tijd. Bel dus gerust voor een afspraak.

De afgelopen twee maanden hadden we volop Wijn&Spijs; proeverijen voor diverse groepen. Mocht u interesse hebben voor een select gezelschap, aarzel dan niet contact op te nemen. Voor tien tot zeventien personen verzorgen wij graag uw proeverij in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden. Voor grotere groepen komen wij ook op locatie.

Proef zelf op Zondag 29 en Maandag 30 November tussen 14.00-18.00 uur onze nieuwe wijnen en/of jaargangen uit Nieuw Zeeland:
-van de gerenommeerde wijnmaker Alan Mc Corkindale twee keer nieuwe Pinot Noir, Pinot Gris en roze bubbles
-van het minerale Te Mania Estate naast Sauvignon en Pinot Noir nu ook Pinot Gris en Syrah
-van het succesvolle Morton Estate, nieuwe Sauvignon, Pinot Noir en natuurlijk hun Sparkling Brut
-van de Bio-gro vineyards van Richmond Plains dit maal Sauvignon, Chardonnay, Riesling en Pinot Noir
-van de altijd hoog scorende Voss Estate wijnen weer nieuwe Reserve Chardonnay en Pinot Noir
En van de kiezelrijke bodem van Lake Chalice uit Marlborough naast Sauvignon ook Pinot Gris en Pinot Noir. Stuk voor stuk Estate wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding binnen deze zeer geliefde wijnregio.

Mocht u verhinderd zijn dan staan enkele van deze wijnen ook open tijdens de Nieuw Zeeland Proeverij van
Australian Fine Wines in Lier op 26, 27 en 28 November. Voor adres kijk op www.australian-fine-wines.com

Vraagt u zich ook wel eens af hoe dat nu precies zit met wijn. Waarom is de ene Chardonnay zoveel duurder dan
de ander, waarom smaakt hij zo anders, hoeveel invloed heeft de wijnmaker eigenlijk, geeft de bodem niet altijd de doorslag …………….? Schrijf dan in op onze ‘leer-samen’ avond, maandag 7 december, waarbij we al proevend ontdekken waarom deze zes wijnen nu juist zo smaken en niet anders. Weten hoe een wijn is gemaakt geeft houvast bij uw toekomstige aankopen. Aanmelden per telefoon of email. Kosten 18,50 euro per persoon. Aanvang 19.00 uur.

Voor de feestdagen hebben we weer een keur aan heerlijke portwijnen, hoge kwaliteit wit en rood, bijzondere zoete dessertwijnen en mousserende wijnen voor elke beurs. Kom langs voor ons aanbod op Zondag 13 en maandag 14 december tussen 14.00-18.00 uur.


Voor vragen staan we graag tot uw beschikking. Bel gerust 0118 – 50 60 65 of email naar [email protected]

Graag tot binnenkort, Ingrid Verheeke
11-05-2020: Zomerwijnen Proeverij
Zondag 24 en Maandag 25 Mei bent u van harte welkom in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden voor onze zomerwijnen proeverij.

Naast nieuwe jaargangen van de veelal bekende Nieuw Zeelandse wijnen staan er ook diverse wijnen uit andere landen voor u klaar. Zoals bijvoorbeeld een prachtige mineraalrijke Chablis, een elegante Sylvaner uit de Alsace, een zomers glas rood van de Cinsault en Ruby Cabernet druiven uit Zuid Afrika of een romige Carmenere uit Chili voor bij de barbecue.
Ontdek al proevend uw eigen voorkeur.

Het huis Alpha Domus uit Hawkes Bay zal geheel uit ons assortiment verdwijnen. Na vertrek van de wijnmaker zijn wij niet meer zo tevreden over de kwaliteit van hun wijnen. We hebben nog een paar doosjes, gemaakt door wijnmaker Evert Nijzink, op voorraad van hun Estate Merlot/Cabernet 1999 en hun topwijn Aviator 2000 (een blend van met de hand geselecteerde bordeaux druiven). Deze laatste dozen gaan eruit tegen aantrekkelijke prijzen. Mis het niet.

Verder is het door vele van u bekende wijnhuis Framingham overgegaan in nieuwe handen. De nieuwe Portugese eigenaar werd al vertegenwoordigt in Nederland door een collega importeur, welke nu ook de Framingham range zal gaan verkopen. Helaas wel tegen gemiddeld 30% hogere prijzen.
Maar wij geven u op onze lagere prijzen toch nog een uitverkoop korting. Laat dit voordeel dan ook niet aan u voorbij gaan.

Dus graag tot ziens in 'Ons Proeflokaal' op zondag 24 of maandag 25 Mei tussen 14.00 en 17.00 uur.

09-04-2020: Zondag 19 en Maandag 20 April Proefdagen
CHARDONNAY UIT VERSCHILLENDE LANDEN
& GEDISTILLEERD UIT DE WERELD
Chardonnay en Chardonnay is drie, wordt vaak gezegd binnen de wijnwereld. Maar hoe ontstaan dan al die verschillen in smaak, terwijl de uiteindelijke wijn toch van dezelfde druif worden gemaakt? Ligt die uitsluitend aan de bodem, de wijnmaker, de grootte van het wijnhuis of …………..?
Deze proefmiddagen in ‘Ons Proeflokaal’ geven hierop enkele antwoorden, die u daarnaast ook zelf proefondervindelijk kunt ervaren. En u leert direct waarop te letten bij uw toekomstige aankopen van Chardonnay.

Voor de liefhebbers van zuiver gedistilleerd staat er een keur aan eau de vie en marc, cognac en armagnac naast Single Malt whisky van hoge kwaliteit op de proeftafel.

U bent op beide dagen welkom in
"Ons Proeflokaal", Platteweg 1 te Arnemuiden tussen 12.00 en 18.00 uur.

Heeft u na het lezen zelf het idee om met een klein gezelschap onderhoudend en genietend iets meer op te steken over wijn of wijn&spijs; combinaties, aarzel dan niet even te bellen. Ook voor andere vragen staan we tot uw beschikking. Bel gerust 0118 – 50 60 65 of email naar [email protected]

Graag tot binnenkort, Ingrid Verheeke
17-03-2020: ZONDAG 22 EN MAANDAG 23 MAART VOLLE RODE WIJNEN
Aanstaande zondag 22 maart bent u van harte welkom op onze open proefmiddag van 14-18 uur. Of maandag 23 maart tussen 12-17 uur.

Dit keer staan er enkele NIEUW ZEELANDSE RODE WIJNEN & VERSTERKTE WIJNEN UIT DE WERELD op de proeftafel.

Als het weer plots weer omslaat dan vragen uw daarbij passende gerechten om wat meer krachtige rode wijnen ter begeleiding. Een biefstuk van bijvoorbeeld everzwijn wil beslist een andere partner dan bijvoorbeeld een fazant. En wat te denken van een zuurkool schotel? Daarnaast heeft ook ieder mens een persoonlijke smaak.
Kom dus proeven en ervaren wat u het lekkerst vind en vraag gerust bij welk gerecht uw voorkeurwijn het beste geserveerd kan worden. Of ontdek uw lekkerste hartverwarmende wijn voor, naar ik hoop, de laatste koude dagen voor de zomer komt.

Tevens op de proeftafel diverse versterkte wijnen, waaronder de meest bekende rode onder de naam Port. De naam Port mag wettelijk alleen worden gebruikt voor de versterkte rode wijnen uit Portugal, terwijl dit type wijn toch wordt gemaakt in nagenoeg alle wijnlanden.

Kom gerust langs en ontdek uw favoriete warme rode wijn naast de verschillen in versterkte wijn in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden op Zondag 22 Maart of Maandag 23 Maart.

NOTEER ALVAST
ZONDAG 19 EN MAANDAG 20 APRIL 2020

CHARDONNAY UIT VERSCHILLENDE LANDEN
& GEDISTILLEERD UIT DE WERELD
Chardonnay en Chardonnay is drie, wordt vaak gezegd binnen de wijnwereld. Maar hoe ontstaan dan al die verschillen in smaak, terwijl de uiteindelijke wijn toch van dezelfde druif worden gemaakt? Ligt die uitsluitend
aan de bodem, de wijnmaker, de grootte van het wijnhuis of …………..?
Deze proefmiddagen in ‘Ons Proeflokaal’ geven hierop enkele antwoorden, die u daarnaast ook zelf proefondervindelijk kunt ervaren. En u leert direct waarop te letten bij uw toekomstige aankopen van Chardonnay.

Voor de liefhebbers van zuiver gedistilleerd staat er een keur aan eau de vie en marc, cognac en armagnac naast Single Malt whisky van hoge kwaliteit op de proeftafel.


Heeft u na het lezen zelf het idee om met een klein gezelschap onderhoudend en genietend iets meer op te steken over wijn of wijn&spijs; combinaties, aarzel dan niet even te bellen. Ook voor andere vragen staan we tot uw beschikking. Bel gerust 0118 – 50 60 65 of email naar [email protected]

Graag tot binnenkort, Ingrid Verheeke


19-02-2020: Proeverijen
ZONDAG 22 EN MAANDAG 23 FEBRUARI 2009
Zondag van 14-18 uur, maandag 12-17 uur

NIEUW ZEELANDSE PINOT GRIS & NOIR
& VOORVERKOOP NIEUWE RANGE CHILI

Zoals u waarschijnlijk weet zijn er meerdere type Pinot Noir wijnen. Van elegant aards en truffelachtig tot zeer krachtige wijnen vol kruidigheid. Maar waar houdt u van? Kom gerust langs en ontdek dit zelf al proevende.
Naast Pinot Noir kunt u ook een zachte en een krachtige Pinot Gris uit Nieuw Zeeland proeven.

En via Importers Direct kunt u direct, dus altijd goedkoper, bij een Chileens wijnhuis bestellen. Ditmaal viel onze keuze op het Apaltagua. Kom proeven van hun sappige en zeer betaalbare Gran Verano Range.
Of, voor de liefhebbers van veel smaak en karakter, hun Reserva Chardonnay en hun paradepaardje ‘Envero’ Gran Reserva, gemaakt van 90% Carménère en 10% Cabernet. Scoorde 96 punten in Winespectator.


ZONDAG 22 EN MAANDAG 23 MAART 2009
Zondag van 14-18 uur, maandag 12-17 uur

NIEUW ZEELANDS WINTERROOD
& VERSTERKTE WIJNEN UIT DE WERELD

Winterse gerechten vragen om wat meer krachtige wijnen ter begeleiding. Een biefstuk van bijvoorbeeld everzwijn wil beslist een andere partner dan bijvoorbeeld een fazant. En wat te denken van een zuurkool schotel? Daarnaast heeft ook ieder mens een persoonlijke smaak.
Kom dus proeven en ervaren wat u het lekkerst vind en vraag gerust bij welk gerecht uw voorkeurwijn het beste geserveerd kan worden. Of ontdek uw lekkerste hartverwarmende wijn voor de koude dagen.

Tevens op de proeftafel diverse versterkte wijnen, waaronder de meest bekende rode onder de naam Port. De naam Port mag wettelijk alleen worden gebruikt voor de versterkte rode wijnen uit Portugal, terwijl dit type wijn toch wordt gemaakt in nagenoeg alle wijnlanden.

Kom gerust langs en ontdek uw favoriete winterrood naast de verschillen in versterkte wijn in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden op Zondag 22 Maart of Maandag 23 Maart.

NOTEER ALVAST
ZONDAG 19 EN MAANDAG 20 APRIL 2020

CHARDONNAY UIT VERSCHILLENDE LANDEN
& GEDISTILLEERD UIT DE WERELD
Chardonnay en Chardonnay is drie, wordt vaak gezegd binnen de wijnwereld. Maar hoe ontstaan dan al die verschillen in smaak, terwijl de uiteindelijke wijn toch van dezelfde druif worden gemaakt? Ligt die uitsluitend
aan de bodem, de wijnmaker, de grootte van het wijnhuis of …………..?
Deze proefmiddagen in ‘Ons Proeflokaal’ geven hierop enkele antwoorden, die u daarnaast ook zelf proefondervindelijk kunt ervaren. En u leert direct waarop te letten bij uw toekomstige aankopen van Chardonnay.

Voor de liefhebbers van zuiver gedistilleerd staat er een keur aan eau de vie en marc, cognac en armagnac naast Single Malt whisky van hoge kwaliteit op de proeftafel.


Heeft u na het lezen zelf het idee om met een klein gezelschap onderhoudend en genietend iets meer op te steken over wijn of wijn&spijs; combinaties, aarzel dan niet even te bellen. Ook voor andere vragen staan we tot uw beschikking. Bel gerust 0118 – 50 60 65 of email naar [email protected]

Graag tot binnenkort, Ingrid Verheeke


16-12-2020: December Wijnparels
Beste wijnliefhebber,


Het jaar is weer voorbijgevlogen. De kerstdagen staan weer voor de deur voordat u er misschien erg in hebt.


Dus mocht u er nog niet aan toegekomen zijn om iemand een bedankje te sturen, dan verzorgen wij graag nog één of enkele wijnpakketjes voor U. Het wordt direct bij uw relatie bezorgd, al dan niet met een eigen boodschap.


En voor al diegene die het of te druk hebben of misschien wel bijzonder relaxed zijn en dus nog niet echt over
het komende kerstdiner nagedacht hebben, bieden we een kant en klare oplossing met
‘Wijnparels voor uw Kerstdiner’.

Want ‘Wijn & Spijs’ op de juiste wijze combineren kan soms heel veel werk met zich mee brengen. Maar met onze advieslijst
kunt u in één keer de best passende wijnen bestellen.
Zend ons even een mail als u hiervoor interesse heeft.


Wij wensen u alvast smakelijke feestdagen.


Voor allen die verwachten dat hun wijnvoorraad ernstig terug zal gaan lopen tijdens de kerstdagen bieden we
op zondag 28 en maandag 29 december nog een KELDER UITVERKOOP in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden.
Kom ze gerust eerst even proeven opdat u zeker weet dat het hier echte koopjes betreft.

Om in stijl het jaar 2008 af te kunnen sluiten en het nieuwe jaar 2009 in te luiden hebben we een heerlijke
Premier Cru Champagne Brut Rosé van het wijnhuis Tribaut uit Hautvillers. Van dit huis hebben we ook de Premier Cru Cuvee Reserve Brut en Premier Cru Millésime 2002 in huis.
Voor de liefhebbers van Nieuw Zeelandse Sparkling hebben we nog slechts enkele flessen Morton Estate Sparkling Brut in huis.
Alle Alan Mc Corkindale Sparklings zijn helaas al uitverkocht.

Nog 3 belangrijke noten:

1) Onze laatste verzenddag voor kerst is woensdag 17 december.
2) Onze laatste verzenddag voor 2009 is dinsdag 30 december.
3) GESLOTEN: Wij zijn van 20 tot en met 27 december afwezig.

10-12-2020: 10 jarig bestaan !

UITNODIGING voor onze relaties.
Zondag 14 december 2020


Vanaf 16.00uur bent u van harte uitgenodigd in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden om gezellig met elkaar van een hapje en drankje te kunnen genieten ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan.

Deze tien jaar zijn voorbij gevlogen en ik had ze voor geen goud willen missen. Want naast het mogen leren kennen van Nieuw Zeeland als wijnland, bracht deze tijd bijzonder memorabele momenten zoals:

-dat ik mocht deelnemen aan een Wijn & Sigarenproeverij waarbij Hans Wiegel de voorzitter was en waar
ook Pim Fortuin zich onder de jury bevond. Dat onze Nieuw Zeelandse Askerne Sauvignon Blanc in de
prijzen viel, zij werd gekozen als beste match met de Justus van Maurits sigaar, was het toefje slagroom
-mijn kennismaking met Helen Clark (Prime minister of New Zealand), waar ik diep onder de indruk raakte
van haar kennis en kunde
-deelname aan het Pot Still Festival waar de allermooiste Single Malt Whisky’s uit Schotland ter tafel
staan en waar men kennis kan maken met de verantwoordelijke voor dit goddelijke vocht de ‘distillers’
zelf. Hier presenteerden de Nieuw Zeelandse Warren Preston en ik de Milford Single Malt uit Nieuw Zeeland met drie verschillende jaargangen: 10 year, 12 year and 15 year
-het ontstaan van ware vriendschap met de voormalige Nieuw Zeelandse Ambassadeur en zijn vrouw:
David and Adrienne Payton
-mede organisator mocht zijn van een Nieuw Zeelandse week in het prachtige ‘Corinthian Tower Hotel’ in
Praag, waar ik naast gastspreker zijn, onvoorstelbaar genoot van hun aangeboden V.I.P. accommodatie
-het mogen geven van een Masterclass New Zealand Chardonnay voor de Nederlandse wijnpers en in
opdracht van het toenmalige New Zealand Wine Institute in Auckland, New Zealand. Deze werd
bijvoorbeeld in Amerika gegeven door Robert Parker en in Engeland door Jancis Robinson……..
-mede organisator was voor een Nieuw Zeelandse Culinaire maand in ‘Huis ter Duin’ te Noordwijk aan
Zee welke werd afgesloten in hun wijnkelder met een Nieuw Zeelandse Proeverij voor een zeer select
gezelschap
-te gast mogen zijn aan de tafel van onze Koningin tijdens de door haar aangeboden afscheidslunch aan
de voormalig Nieuw Zeelands ambassadeur.

De Nieuw Zeelandse wijnen gaven mij echter niet alleen deze en nog onnoemlijk veel andere memorabele momenten, maar brachten mij ook in contact met U “de wijngenieter”.
Vandaar dat ik dan ook graag met U een goed gevuld glas wil heffen aanstaande Zondag 14 December.

Laat ons, om organisatorische redenen (inkopen en bereiden van enkele hapjes), even weten of U komt. Per email of telefoon


Met dank voor het genoten vertrouwen in de afgelopen 10 jaar,
Ingrid Verheeke
Adventure Wine Trading
Arnemuiden
14-08-2020: Open Proefdagen 23-24-25 Augustus
Beste wijnliefhebber,

Deze zomer biedt voor elk wat wils. Welk weertype u ook het liefste heeft, het zit er allemaal in dit jaar. En met alle vernieuwingen in het wijnassortiment kunnen we ons daar wel bij aansluiten. Welk wijntype u ook het liefste heeft, we hebben het allemaal in huis tegenwoordig. Kom het zelf ervaren tijdens onze proefdagen
ZATERDAG 23, ZONDAG 24 of MAANDAG 25 AUGUSTUS in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden vanaf 14.00u tot 18.00 uur
(eventueel andere tijden in overleg)

Op de tafel staan voor u open de nieuw binnengekomen Zuid Afrikaanse wijnrange: Lekker Wyntje, Adventure Sauvignon Blanc, Adventure Merlot en Adventure Pinotage. Lekker en betaalbaar al vanaf 3,96 Euro per fles. Ook nieuwe voorraad Rijckshof ‘Port’.

Onze store staat ook weer vol nieuwe wijnen uit Nieuw Zeeland van bekende kwaliteitshuizen als
-Sacred Hill, waarvan uiteraard weer volop Whitecliff unwooded Chardonnay 2007, die na zijn eerdere succes bij ons koningshuis
beslist een hardloper is geworden, naast nieuwe Sauvignon 2007 en Merlot 2006. De Reserve wijnen zijn weer aangevuld met 2006 jaargangen Barrel Fermented Chardonnay en Basket Press Merlot en de Special Selection range met de Riflemans Chardonnay en Brokenstone Merlot beide in jaargang 2005.
-Te Mania, met knisperende Riesling en Sauvignon uit 2007 naast smaakvolle Chardonnay en Pinot Noir, beide 2006
-Alan Mc Corkindale, waarvan piepjonge Sauvignon 2007 en zowel Riesling als Gewurztraminer 2006
En GEHEEL NIEUW in het assortiment Morton Estate White Label Sauvignon Blanc 2007, Pinot Gris en Chardonnay 2006 plus
Pinot Noir 2005 naast Black Label Chardonnay 2004. De Morton Sparkling Brut is uiteraard ook weer meegekomen.

Verder in ons assortiment van het zuidelijk halfrond een geheel nieuwe range uit Australië: Didgeridoo naast nieuwe jaargangen uit Chili.
Van het noordelijk halfrond diverse wijnen uit Frankrijk (Alsace, Champagne, Loire, Bordeaux, Bourgogne en Zuid Oosten)
Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal en Italië.

En proef beslist onze Nieuw Zeelandse Zomer Actie wijnen: wit, rosé en rood voor slechts voor 6,95 Euro.

Alvast voor uw agenda: de volgende open proefdagen in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden zijn op 20,21 en 22 September.
Dus binnenkort meer hierover en over andere proefzaken in onze Activiteiten Agenda voor de komende maanden.

Graag tot ziens in ‘Ons Proeflokaal’ op 23, 24 of 25 augustus tussen 14.00-18.00 uur.
29-05-2020: Veel interesse in Pinot Noir
Tijdens de beurs 'Ontdek de nieuwe wereld' afgelopen zondag in Amsterdam bleek er onder meer veel interesse te zijn in Nieuw Zeelandse Pinot Noir.
Bezoekers genoten van de ontdekkingstocht door verschillende smaken en stijlen Pinot Noir van dit overwegende 'cool climate' wijnland binnen de nieuwe wereld.

Zij konden onder meer proeven van de Voss Estate Pinot Noir uit Martinborough die recent 92 punten scoorde in zowel de Wine Enthusiast als de Wine Spectator.
En daarbovenop, vorige week werd bekroond met een 'Gold Medal in the International Wine Challenge in London'.

Gemist ? Geen probleem, wij verzorgen graag uw bestelling.14-05-2020: ONTDEK DE NIEUWE WERELD
Zondag 25 Mei nemen wij deel aan
'Ontdek de nieuwe wereld' in het
M
02-05-2020: New Zealand and other wines + Asparagus
Match the best New Zealand Wine with your own favourite Asparagus dish.

Come and taste it yourself in “Our Tastingroom” at the Platteweg 1 in Arnemuiden. You are most welcome between 14.00 hours - 19.00 hours.

To far away? Just give us a ring to ask for advice at 0118 - 50 60 65 or send us an email at [email protected]
Hope to hear from you soon.

02-05-2020: Asperge wijnen
ZATERDAG 3 MEI:
ASPERGE WIJNEN PROEVEN.

Op de proeftafel in ‘Ons Proeflokaal’ aan de Platteweg 1 te Arnemuiden staat een prachtig assortiment Asperge Wijnen voor u open. Niet alleen uit Nieuw Zeeland, maar ook uit Zuid Afrika, de Franse Alsace,
Oostenrijk en Zwitserland.
De wijze waarop u graag uw asperges eet bepaald ook de wijnkeuze. Vraag dus gerust wat het beste past bij uw eigen asperge gerecht. Wij adviseren u graag.
Welkom tussen 14.00 en 19.00 uur

08-03-2020: Korte buitenlandse inkooptrip
Wij zijn aan het inkopen in het buitenland van maandag 10 tot maandag 17 maart.
08-03-2020: Proefdagen te Arnemuiden
Beste wijnliefhebbers,

Onze volgende proefdagen staan op de agenda en wel op:

ZATERDAG-ZONDAG-MAANDAG: 5-6-7 APRIL

U bent van harte welkom in
'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden
vanaf 14.00u (maandag vanaf 10.00u)
tot 18.00 uur.

Naast nieuwe jonge jaargangen van de U bekende Nieuw Zeelandse wijnhuizen, ook enkele nieuwe wijnen uit andere landen waaronder:
Zwitserland, Frankrijk-Loire en Beaujolais en Oostenrijk.

En...... nog enkele spotgoedkope Nieuw Zeelandse kelderrestanten.

Dus graag tot ziens tijdens het eerste weekend van April.

02-01-2020: Beste wensen
Vanuit Kerala, Zuid-west India, zend ik u bij deze de allerbeste wensen voor het komende jaar 2008.
Dat het ons allen dat mag brengen wat we ervan verwachten.
En dat we elkaar weer mogen treffen in
' Ons Proeflokaal' te Arnemuiden of elders .
19-12-2020: De laatste dagen van December
Beste wijnliefhebbers,

U kunt tot en met maandag 24 december nog bij ons terecht in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden voor uw laatste wijninkopen in het jaar 2007.

Daarna vieren we de kerstdagen, gaan we balansen en genieten we van vakantie tot maandag 21 januari.

We danken u voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar en zien u graag terug in 2008.

Vanaf deze plek wensen we u allen hele fijne feestdagen en een bruisend 2008.
10-12-2020: Laatste koopjes 2007
Nu nog even uw wijnvoorraad aanvullen, op ZONDAG 16 of MAANDAG 17 DECEMBER is beslist de moeite waard.

Want per 1 januari 2008 gaan de prijzen van zowel de accijnzen als de BTW naar boven. Daarbovenop wordt er milieuheffing geheven op alle verpakkingen in glas en kartonnen dozen.

Een fles wijn zal gemiddeld zo'n 0,25 cent duurder gaan worden. Dus 3 euro per doos.
Snel verdient als u nog inkoopt in December.

En om het extra aantrekkelijk te maken, bieden wij nog een eindejaarskorting van 10% bij aankoop van een doos wijn (12 flessen) op

ZONDAG 16 + MAANDAG 17 DECEMBER
in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden.

Op de proeftafel staan feestelijke wijnen als
krachtige Pinot Noirs en Cabernets. Wijnen met body voor bij het kerstdiner zoals Pinot Gris, Sauvignon, Chardonnay en Semillon.
En natuurlijk heerlijke mousserende wijnen, waaronder Champagne, naast zoete dessertwijnen zowel rood als wit.

Dus graag tot komend weekend in 'Ons Proeflokaal', Platteweg 1, te Arnemuiden.
10-12-2020:
16-10-2020: Direct wijn inkopen bij een wijnhuis!
Dat kan via IMPORTERS DIRECT, in de spreektaal gewoon ID, een nieuw samenwerkingsverband van de volgende drie importeurs: Adventure Wine Trading, Cave de Provence en Euvitis.

Onze website www.importers-direct.com
is nog volop in creatie, maar u kunt al wel even kijken waar ID voor staat.
En nog belangrijker, daarna even lezen en noteren waar we exact onze eerste ID WIJN SELECT DAGEN gaan houden van 27 tot en met 30 Oktober aanstaande.

Gaan we u ook zien?
13-09-2020: Wijnen proeven en (her)kennen?
Dat kan op verschillende manieren en nivo's:

1) Met de proefavond BASIS DRUIVENKENNIS bijvoorbeeld, waarin drie bekende druiven en hun kenmerken al proevend worden besproken. Per druivensoort worden twee type wijnen geproefd in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden op MAANDAG 24 SEPTEMBER of WOENSDAG 26 SEPTEMBER. Voor iedereen die iets meer wil leren over wijn. Aanvang 19.00uur. Deelname 16,50 Euro per persoon.
Minimum aantal deelnemers 12 personen, maximum aantal deelnemers 16 personen.
Aanmelden: 0118 - 50 60 65.
Deze cursusavond verzorgen wij ook op locatie. Bel gerust voor meer informatie.

2) Of met de proefavond BIJZONDERE DRUIVENKENNIS, waarin drie minder bekende druiven en hun kenmerken al proevend worden besproken. Per druivensoort worden twee type wijnen geproefd in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden op DONDERDAG 25 OKTOBER. Voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers. Aanvang 19.00uur. Deelname 16,50 Euro per persoon.
Minimum aantal deelnemers 12 personen, maximum aantal deelnemers 16 personen.
Aanmelden: 0118 - 50 60 65.
Deze cursusavond verzorgen wij ook op locatie. Bel gerust voor meer informatie.

3) Wie meer wil leren over het COMBINEREN VAN WIJN EN SPIJS is welkom vanaf 19.00 uur op DONDERDAG 22 NOVEMBER in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden.
Aan de hand van acht verschillende, soms spannende, vaak verrassende en beslist bijzondere wijn & spijs combinaties leert u al proevend welke wijn het beste past bij welk gerecht.
Deze avond wordt gegeven in samenwerking met Monique Vreeke.
Deelname 45 Euro inclusief wijnen en spijzen. Aanmelden bij de ZVU te Middelburg 0118 - 634 800.

4) De cursus INTRODUCTIE IN WIJN is geschikt voor elke wijnliefhebber die er eigenlijk iets meer van zou willen weten. Het geeft, onder meer, inzicht in hoe wijn wordt gemaakt, waar het vandaan komt, welke belangrijkste druivensoorten er zijn en de verschillen in wijnen.
Al proevend leert u vanzelf de kenmerken van deze druivensoorten.
De cursus begint op DINSDAG 18 MAART in het ZVU gebouw te Middelburg om 19.30uur.
Duur 6 avonden van 2,5 uur.
Deze avond wordt gegeven in samenwerking met Monique Vreeke.
Aanmelden: ZVU, Middelburg 0118 - 634 800.

5) Voor mensen die zich vakgericht met wijn bezig houden en de leergierige wijngenieter start op MAANDAG 1 OKTOBER de cursus SVH WIJNCERTIFICAAT te Middelburg.
Deze cursus omvat naast alle wijnlanden in de wereld, veel informatie over alle type wijnbouw en diverse wijnmaakprocessen.
Door methodisch proeven van wijn leert u specifieke eigenschappen van druiven en wijnen uit bepaalde gebieden kennen en herkennen.
De cursus omvat is 12 avonden van 3 uur.
Voor examenkandidaten vraagt deze cursus een zelfstudie tussen de 5-10 uur per week.
Neem voor meer informatie of inschrijving
contact op met: Mevrouw van Neutigem, ROC Zeeland, 0118 558 334

6) Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij WIJNCURSUSSEN OP MAAT.

En voor kleine groepen (10 tot 17 personen) bieden wij nog DIVERSE WIJN & SPIJS PROEVERIJEN in 'Ons Proeflokaal'.
Voor meer informatie hierover, bel gerust: 0118 - 50 60 65

Ik hoop u binnenkort te zien,
Ingrid Verheeke
23-08-2020: 3e UITVERKOOP - SALE
UITVERKOOP-SALE
SATURDAY 1 + SUNDAY 2 SEPTEMBER: 14.00-18.00h.
MONDAY 3 SEPTEMBER: 12.00-16.00h.

Beste wijnliefhebber,
Dear wine lover,


Onze voorraad begint duidelijk te slinken maar we hebben beslist nog enkele prachtige wijnen voor de derde uitverkoop waarin opnieuw:
Our stock is going down quickly but there are still some beautiful wines left for the third Sale, with again:

25%, 35% or even 50% Korting - Discount

Naast de ‘uitverkoop’ wijnen, staan weer enkele nieuwe wijnen uit andere landen open om te proeven.
Next to the wines on Sale, you can also taste some new wines from other wine producing countries.

We hopen u dan ook te zien in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden.
Therefore we hope to see you in ‘Our Tasting room’ at Arnemuiden.


En zoals beloofd meer info over:
And as promised there will also be more info about:

ID~ IMPORTERS DIRECT

De eerste informatie ligt klaar over hoe u direct wijnen kunt bestellen bij verschillende wijnhuizen.
The first news will be available about how to order wines directly from several wineries.
Met een overzicht van participerende wijnhuizen waarvan hun proefflessen inmiddels onderweg zijn.
You can read about the wineries who already participate and from which samples are on the way.
En, minstens zo belangrijk, ook een overzicht van de te verwachten prijzen en bijkomende kosten.
And, last but not least, we wil provide an insight of prices and costs to be expected.

Om de wijnen die u direct wilt importeren te proeven en te selecteren bent u welkom op 6-7 of 8 oktober.
To taste and select the wines you want to import direct, you are welcome on October 6th-7th or 8th.

Maar hopelijk zien we elkaar al eerder,
But hopefully we see each other even sooner,

Ingrid Verheeke
Managing Director


PS : Mocht u nog wijnvrienden hebben met interesse voor kwaliteitswijnen, dan zijn ook zij van harte welkom op deze dagen.
18-07-2020: 2e UITVERKOOP - 2nd SALE
28 + 29 JULY between 14.00-18.00u. Plus 30 July between 12.00-16.00u in
'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden.

Beste wijnliefhebber,
Dear wine lover,

Onze eerste uitverkoop was een succes en wij verwachten dit weer tijdens onze tweede uitverkoop met opnieuw:
Our First Sale was a succes and we expect that this will be the case with the Second Sale as well, with again:

25% - 35%, or even 50% Korting-Discount

Naast de 'uitverkoop' wijnen, staan ook enkele nieuwe wijnen uit andere wijnlanden open om te proeven.
Next to tasting the Wines on Sale, you can also taste some new Wines from other wine producing countries.

In onze volgende mailing kunt u meer nieuws verwachten over direct bestellen bij de wijnhuizen via Importers Direct.
In our next mailing you can read more about the possibility to order Wines directly from the wineries, through Importers Direct.

Kom gerust eerst langs en proef voordat u aankoopt, maar kom op tijd, want op=op!
Be our guest to come and taste before you buy. First in first serve!

Hoop u te zien in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden op Zaterdag of Zondag 28 en 29 juli tussen 14.00 en 18.00 uur. Of op Maandag 30 juli tussen 12.00 en 16.00 uur.
Hope to see you in 'Our Tastingroom' at Arnemuiden on Saterday or Sunday the 28th and 29th of July between 14.00-18.00h. or on Monday the 30st of July between 12.00 and 16.00h.

Breng zonneschijn in uw zomer met prachtige Nieuw Zeelandse wijnen.
Bring sunshine into your summer with beautiful New Zealand Wines.
22-06-2020: Vakantie-Holiday
Wij zijn op vakantie tot en met vrijdag 6 Juli.
We are on holiday until friday the 6th of July.

06-06-2020: 16-17-18 JUNI UITVERKOOP-SALE
2007 Staat in het teken van verandering.
2007 marks a year of change.

En hier zijn we dan ook volop mee bezig.
And this requires reorganisation.

Belangrijk voor U zijn de volgende twee veranderingen:
Please note that the following two changes are important.

ONE
Adventure Wine Trading gaat haar portfolio uitbreiden met wijnen uit meerdere wijnlanden.
Adventure Wine Trading is extending its collection to include wines from other wine producing countries.

TWO
U kunt binnenkort uw wijnen direct bij de Nieuw Zeelandse wijnhuizen bestellen, via ons nieuwe zusterbedrijf met de naam Importers Direct. Meer informatie hierover volgt binnenkort.
Our aim is to enable you to order wines directly from the New Zealand wineries, through our new sister company, Importers Direct. More detailed information follows.

Deze veranderingen vragen ook een reorganisatie van onze opslagruimte.
To accomodate this change we will be reorganising our winestore

Vandaar onze uitverkoop, verspreid over de komende maanden, waarbij de gehele voorraad zal worden verkocht tegen:
and will therefore be selling our entire collection within the next couple of months with:

25% - 35% or even 50% KORTING-DISCOUNT

Kom langs en proef voor aankoop, maar kom tijdig want op = op.
Be our guest to come and taste before you buy: first in first serve !

Hoop u te mogen begroeten in 'Ons Proeflokaal' te Arnemuiden (Platteweg 1) tijdens onze eerste UITVERKOOP op:
We would like to invite you to 'Our Tastingroom' at Arnemuiden (Platteweg 1) for the first SALE on:

SATERDAY 16 AND SUNDAY 17 JUNE, between 14.00-18.00h and
MONDAY 18 JUNE, between 12.00-16.00h.

Ingrid Verheeke
05-04-2020: Voorjaars Aanbod Gladstone vineyard
Ons voorjaars aanbod is dit maal van Gladstone vineyard uit Wairarapa-Martinborough.

De combinatie bestaat uit 6 flessen van de volgende wijnen:
Hun frisgroene stuivende Sauvignon Blanc, de minerale ontwikkelde Riesling, hun vol roodfruitige Rose en de heerlijke lichtkruidige zeer elegante Pinot Gris.

Alle wijnen mogen we eenmalig aanbieden voor slechts 10 Euro per fles.

Even bellen lijkt me. 0118 - 50 60 65
En dan genieten van een smakelijk voorjaar.
20-03-2020: Zwitserse Wijnen
We gaan deze week even vele mooie Zwitserse wijnen proeven om weer wat te kunnen bestellen, want ook daarvan hebben wij enkele pareltjes in ons assortiment.
Vanaf maandag 26 Maart zijn wij weer op kantoor. Dus graag tot dan.
02-01-2020: Happy New Year
We wish you a very happy New Year.
That it may bring all the things you wish for.
With least of all, lots of delicious wines.
Ingrid Verheeke
21-12-2020: Blub-blub !
De sprankelende wijnpareltjes uit Nieuw Zeeland staan inmiddels in onze store.

En alles wat nieuw binnenkomt moet, voordat het de deur weer uitgaat, eerst weer even worden geproefd natuurlijk.
Wij hebben vorige week dus genoten van de:

Morton Estate Sparkling Brut nv:
Een heerlijke frisse ongecompliceerde wijn vol citrustonen, licht wit brood en nog een vleugje gist. Zacht.

Alan Mc Corkindale Sparkling Blanc de Blancs 2002:
Deze 'single vineyard methode traditionelle' van de hand van de internationaal zeer goed bekendstaande Alan Mc Corkindale is gemaakt van 100% Chardonnay klonen uit de Champagne, nu aangeplant op de lichte kalkrijke hellingen in Waipara Valley.
Handgeplukt en gemaakt volgens de klassieke methode met malolactische gisting op eikenhouten vaten en gerijpt op fles voor vier jaar.
In de smaak veel wit fruit, onder meer nectarine, delicaat en elegant met prachtige kleine belletjes. Perfecte balans tussen fruit, brioche en citrus. Goede structuur en lengte.
Oz Clarke schreef hierover:
‘This is fantastic. Is it Champagne?’

Alan Mc Corkindale Sparkling Blanc de Noirs 2002 en ook hiervoor geldt natuurlijk:
Single vineyard op kalkbodem in Waipara Valley, gemaakt van geimporteerde Pinot Noir (98%) en Pinot Meunier (2%) klonen uit de Champagne, handgeplukt en ditmaal 3,5 jaar flesgerijpt.
De Pinot Noir geeft ook deze sparkling wijn body en structuur. Een gul glas maar elegant, prachtige kleine belletjes, lichte aardbeientonen en wat perzik naast brioche.
Volle smaak, perfecte balans en lange droge afdronk. Perfect te combineren bij diverse gerechten.
In Madrid onderscheiden met een Zilveren Medaille op de Salon Internacional del Vino.

U begrijpt, het was weer een zware week.

Mocht u deze 'pareltjes' zelf willen proeven
- drinken mag ook - bel dan 0118 - 50 60 65. Want er zijn nog maar enkele dozen over.

En, al zijn de Barrel Fermented Chardonnay van Sacred Hill en de Richmond Plains Pinot Noir inmiddels op, we hebben ook nog enkele mooie kelderrestanten over. Niet missen dus.

12-12-2020: Onze prachtige kelderrestanten vliegen weg!
Aanstaande zondag 17 December staan er enkele prachtige kelderrestanten op tafel in ons Proeflokaal te Arnemuiden tussen 14.00-18.00 uur.

Helaas is de Sacred Hill Barrel Fermented Reserve Chardonnay 2001 inmiddels uitverkocht en zijn er nog maar enkele flessen Richmond Pinot Noir, maar gelukkig zijn er nog voldoende andere mooie wijnen te proeven, zoals de Alpha Domus Reserve Chardonnay 2000. Normaal 17,25 en nu voor slechts 12,50 Euro.

En mocht u zeker willen zijn van uw aanwinst prachtige Nieuw Zeelandse wijnen voor wel hele leuke prijzen, aarzel dan niet alvast per email ons overzicht aan te vragen: [email protected]

Bellen kan natuurlijk ook naar 0118 - 50 60 65

Anders graag tot aanstaande zondag.
08-12-2020: 16&17 December: Een 'MUST' voor de ware genieter.

Kom zaterdag 16 December onze prachtige Feest-Wijnen proeven, opdat u al weet wat u drinkt met de feestdagen.

En zondag 17 December biedt een schat aan kelderrestanten, die u uiteraard eerst kunt proeven. Sommige wijnen tot wel 50% korting.
Op tafel staan onder meer:

-Sacred Hill Barrel Fermented Reserve Chardonnay 2001 uit Hawkes Bay van 22,50 voor 12,50 Euro

-Richmond Plains bio-gro Pinot Noir 2001 uit Nelson van 18,50 voor 10,95 Euro

-Alan Mc Corkindale Sauvignon Blanc 2003 uit Marlborough van 17,50 voor 10 Euro

-en nog veel meer, al vanaf 5 Euro per fles.

Om niet te missen dus. Ons proeflokaal te Arnemuiden is op beide dagen open van
14.00-18.00 uur. U bent van harte welkom.

Ook voor een bijzonder Relatie-Geschenk.

Wilt u de laatste kelderrestanten niet mislopen of kunt u niet die dag,
reserveer dan telefonisch: 0118 - 50 60 65
of per email: [email protected]
want op = op en dat zou toch zonde zijn.
30-11-2020: Activiteiten Agenda December
In de gezellige decembermaand hebben we de volgende leuke dingen op onze agenda, welke allen zullen plaatshebben in 'Ons Proeflokaal' aan de Platteweg 1, Arnemuiden:

Vrijdag 8 December: Wine & Dine Adventure

Op vrijdag 8 december bieden we een avondvullend programma voor de ware Bourgondi
23-11-2020: Sparkling Sparkling Onderweg
Drie sprankelende bubbelwijnen zijn vanuit Nieuw Zeeland naar ons onderweg.
Uiteraard allemaal gemaakt volgens de methode traditionelle.

Nieuw Zeeland is door zijn koele klimaat en minerale bodems uitstekend geschikt voor de productie van elegante mousserende wijnen.

Wilt u de komende feestdagen zelf ervaren hoe mooi en bijzonder deze 'Nieuw Zeelandse wijnpareltjes' zijn, dan is snel reageren aan te raden. Zij zijn namelijk elk jaar voor de kerstdagen weer volledig uitverkocht.

De wijnpareltjes die wij verwachten zijn:

1) Morton Estate nv Brut
2) Alan Mc Corkindale Blanc de Blanc 2002
3) Alan Mc Corkindale Blanc de Noirs 2002

De wijnen van Alan Mc Corkindale zijn alleen verkrijgbaar voor onze leden.
Proefleden kunnen wel de Morton Estate nv Brut bestellen.

Opdat het een sprankelende afsluiting mag gaan worden van het jaar 2006.


26-10-2020: Activiteiten Agenda November 2006

Vrijdag 10 November: ‘Mondversnaperingen’ Vis & Wijn

Diverse ‘mondversnaperingen’ van de hand van oud chef-kok Ben Willemsen worden per smaakelement samengesteld waarbij telkens een slokje wijn geproefd kan gaan worden.
Op deze wijze leert u al proevend waarom een wijn ‘dan wel of juist niet’ combineert met
verschillende heerlijke en bijzondere visgerechten. Leerzaam en lekker dus. Omdat we veel mondhapjes zullen proeven, wordt een lichte avondmaaltijd aangeraden.
We beginnen om 20.00 uur in ‘Ons Proeflokaal’ te Arnemuiden. Deelname
29-06-2020: Summer Sales
Krijgt u ook zo'n zin in een heerlijk fris glas wijn zodra het mooie weer over ons heen komt?
If the weather is fine, don't you want to enjoy a nice refreshing glass of wine too?

Speciaal daarom bieden wij Nieuw Zeelands rood, rose en wit voor de zonnige prijs van slechts 7,95 Euro per fles.
Especially for that reason we offer New Zealand red, rose and white for the sunny price of 7,95 Euro per bottle.

Dus bel of bestel via de website en laat de zomer maar komen.
So place your order by telephone or on our website and let summer come our way.

Phone: 0118 - 50 60 65
Enjoy your summer!
29-05-2020: busy busy busy
Back in the Netherlands, after my trip to New Zealand, we have been really busy again.
Sinds mijn terugkomst in Nederland, na mijn trip naar Nieuw Zeeland, is het weer behoorlijk druk.
A laptop crash stopped the stories about the wineries I have visited, but they will be shown later on.
Een laptop crash deed de berichtgeving stoppen van mijn bezoeken aan de verschillende wineries, maar die houdt U gewoon tegoed.

Back in the Netherlands we have had a New Zealand Tradefair in Belgium, made a new brochure and been part of 'Ontdek de Nieuwe Wereld' where we also gave a 'Masterclass' about the New Zealands 'Awesome Aromatics'.
Terug in Nederland waren we op de New Zealand Tradefair in Belgie, is de nieuwe brochure klaar en stonden we op de beurs 'Ontdek de Nieuwe Wereld', alwaar we ook een 'Masterclass' gaven waarin de prachtige aromatische druiven aan bod kwamen.

And last but not least we have made our new agenda with activities, which has been send to our customers and will be in the next newsitem on our website.
Verder hebben we onze nieuwe activiteiten agenda klaar en inmiddels naar onze afnemers verzonden. Deze zal in het volgende nieuwsbericht ook op onze site te zien zijn.

After a great Wine&Dine; event with New Zealand aromatics and Zeeuwse Asparagus, which we had in 'Our Tastingroom' recently, we are back to our roots and convinced that good wine and good food will always inspire.
Na een prachtige Wijn&Spijs; avond in 'Ons Proeflokaal' met Nieuw Zeelandse aromatische wijnen naast Zeeuwse asperges, zijn we niet alleen geheel terug maar ook weer overtuigd dat goede wijnen en goede spijzen altijd zullen blijven inspireren.19-05-2020: Agenda
SUNDAY 21th of MAY:
Open tasting Asparagus & Summer wines.
Between 12.00 and 18.00 hour you are welcome in our Tastingroom at the Platteweg 1 in Arnemuiden.

SATERDAY 10nd of JUNE:
You can taste several wine matches at the
Asparagus Cooking demonstration where we will be part of at the Abeelseweg 13 in Middelburg. Reservations direct at 0118 -
64 01 28.

SUNDAY 25th of JUNE:
We give a workshop with 'Summer salades' & 'Summer wines' at our tastingroom in Arnemuiden. Reservations at 0118 - 50 60 65.

Hope to see you real soon.
04-03-2020: Marlborough Framingham Wines
Opening my curtains at 8am, monday morning the 20th of February, I was cached again by the beautiful view of Waimarama Bay. After breakfast with my dear friends Wendy and Ron Gabites I drove the short distance (about half an hour) to Renwick, Marlborough.
Following the Rapaura Road (a short cut to Nelson) , I couldn
01-03-2020: Martinborough: Voss Estate
Thursday evening, after tasting the wonderful wines of Gladstone, we were invited to Garry and Annette Voss.

At around 7pm I picked up Jan & Yvonne Rook from the picturesque
01-03-2020: Wairarapa: Gladstone Vineyard
Wednesday the 15th of February 2006 I visited theGladstone Vineyard in Wairarapa.
I arrived late afternoon on the 15th at the luxury apartment on the vineyard of Gladstone in Wairarapa. If you should ever think about traveling through New Zealand and visiting vineyards, this is definitely a
01-03-2020: Visit E.I.T. Taradale
This morning I had an appointment at the Eastern Institute of Technology, the E.I.T. in Taradale, Hawke
23-02-2020: Internet connection??
Eindelijk weer een plek gevonden om te kunnen werken, na mijn bezoek aan Martinborough en Marlborough.
Finally found a place to work again after my visits of Martinborough and Marlborough.

Het blijkt, al reizend, dat het niet overal eenvoudig is om bereik te hebben. Zowel met de computer als met de mobiele telefoon.
Traveling around made me realize that it is not so easy to have reach with my laptop and mobile.

Maar nu ik weer een goede plek gevonden heb zal ik de verschillende verslagen van bovengenoemde wijngebieden in de komende dagen op de site zetten.
But since I found a good spot again to work on the internet, you may look forward to reed the articles from the wineregions mentioned above real soon.

In de tussentijd zijn er al wel goede artikelen te lezen over Nieuw Zeeland van de hand van Jan Rook, inclusief een intervieuw over mij, op zijn website www.wijnplein.nl

In the meanwhile you could look at the articles and intervieuw taken by Jan Rook from www.wijnplein.nl. This intervieuw from me was taken while we both were on our way from the North to the South Island sailing along with the Interislander.

Till soon ! Ingrid
10-02-2020: Website verwijzing
In de vorige berichten gaf ik door dat er meer informatie te vinden was op de site
www.flyingwinewriter.com
De artikelen zijn echter te vinden op
www.wijnplein.nl
Instead of looking for more detailes articles about my trip on www.flyingwinewriter.com you should look at www.wijnplein.nl

Sorry for this, Ingrid

09-02-2020: Overal Harvest Hawke´s Bay impression
Next to some serious tastings, which you can read about in the other articles, I enjoyed this Wine Festival with my family too.
Friday I helped the youngest who were taking part in the bottle contest: they both shaped a wine bottle and dressed them up as a Buzzy Bee (from Hester) with the text
09-02-2020: Verdelho Tasting at Esk Valley
Tijdens het Wijn Festival had ik het genoegen een Verdelho Tasting te kunnen doen bij Esk Valley, iets noordelijker gelegen dan Napier.
During the Wine Festival I had the pleasure to taste some Verdelho wines at Esk Valley, just above Napier.

Read more about that on www.flyingwinewriter.com
07-02-2020: Swig Great Winemakers Debate
Na een intensief, maar gezellig en druk weekend volgt hier een verslag van het eerste event.
After experienced a intensive but real great weekend here the first event on paper.

Afgelopen weekend was ik aanwezig op het populaire Winemakers Debate in Hawke's Bay.
Last weekend I was present at the Great Winemakers Debate in Hawke's Bay.

Uitgebreid verslag hierover, in het engels, is te vinden onder www.flyingwinewriter.com
More under www.flyingwinewriter.com

Wordt vervolgd. Ingrid
07-02-2020:
31-01-2020: Wijn festivals-Wine Celebrations
Voor de liefhebbers van een goed glas wijn is Nieuw Zeeland eigenlijk een must in de maand februari.
For lovers of a fine glass of wine, New Zealand is a must in the month of February.

Het begint op 4 februari in Central Otago, waar over 80 wijnen geproefd kunnen worden van 20 wineries en uiteraard lokale chefs ook heerlijke gerechten zullen serveren met op de achtergrond live jazz music.
It starts on the 4ht of Februari in Central Otago, where 20 wineries will present vintages and new releases, in total over 80 wines. Local chefs preparing local dishes and in the background some wonderfull relaxing live jazz music.
Look for more info at www.winetaste.co.nz

Harvest Hawkes Bay duurt 3 dagen van 4 tot 6 februari, waarin 27 wineries bezocht kunnen worden en ontelbare wijnen geproefd kunnen worden. Dat zal kiezen worden voor vele wijnliefhebbers.
Harvest Hawkes Bay will take place over 3 days, on 4 to 6 February, in which you can visit 27 wineries en taste a lot more wines. So winelovers have to choose I guess.
Look for more at www.harvesthawkesbay.co.nz

Op zaterdag 11 februari kun je in Waipukurau, Central Hawkes Bay, genieten van een Wijn en Spijs festival. In deze regio wordt jaar ook de 75ste verjaardag van hun grootste aardbeving gevierd.
On saterday the 11th of February you can enjoy the Weta Wine & Food Festival at Waipukurau in Central Hawkes Bay. Who also celebrate this year their 75th anniversary of the region's biggest earthquake.
More on www.centralhawkesbay.co.nz

Wil je dat weekend echter liever ergens anders proeven dan kun je groots terecht in Marlborough of wat intiemer op Waiheke Island (bij Auckland).
Beide regio's houden ook een wijnfestival
op 11 februari.
Proef op Waiheke wijnen van 20 vineyards of geniet in Marlborough van wijnen van 40 verschillende wineries.
En ook hier ontbreekt good food en heerlijke live muziek niet.
If you decide to go elswhere to taste wines this weekend, visit the big event in Marlborough (wines from 40 wineries) or the more intimate island adventure on Waiheke Island with wines from 20 vineyards to choose off.
For more see www.waihekewinefestival.co.nz and/or
www.bmw-winemarlborough-festival.co.nz

Geniet het weekend daarna op 18 februari op het Taranaki Wine & Food Festival (bij New Plymouth) van wijnen gemaakt door 20 lokale wineries en ga de volgende dag 19 februari rustig verder in Oamaru op het Whitestone Waitaki Food & Wine Festival.
Enjoy the next weekend, on the 18th of February, from the local wines of 20 wineries at the Taranaki Wine & Food Festival and on the 19th of February taste the atmosphere of Oamaru Public Gardens while tasting the local wines at the Whitestone Waitaki Food and Wine Festival.
For more see www.oamaruwineandfoodfest.co.nz

Sluit dit wijnavontuur af op 25 februari met het Whangarei Festival waar naast wijnen ook vele locale producten te proeven zijn.
End your wine adventure on the 25th of February at the Whangarei Wine & Food Festival, where you can taste not only their local wines but also other local produced products.

Mijn proef avontuur begint dit weekend in Hawkes Bay.
My tasting adventure starts this weekend in Hawkes Bay.

Keep you informed.
12-01-2020: New Zealand Trip
Maandag 16 januari ben ik op weg naar Nieuw Zeeland om nieuwe wijnen te gaan proeven naast uiteraard gedistilleerd, single malt whisky en bronwater.
Monday 16th of January I'm on my way to New Zealand to taste new wines, distilled products, single malt whisky and mineral water.

Terwijl ik daar ben zal ik mijn ervaringen met u delen hier op de website.
While I'm there I will keep you informed through my website.

De eerste twee weken zijn gereserveerd voor mijn familie. Twee van mijn neven gaan dan trouwen.
The first two weeks are reserved for my family. Two of my cousins are going to get married.

Begin februari start ik in Marlborough op het Zuider-eiland, opdat ik aanwezig kan zijn tijdens het 'Marlborough Wine-Festival' op 11 februari.
The first two weeks of February will start in Marlborough, which give me the change to be at the Wine-Festival there on the 11th.

Vanaf daar kunt u mijn eerste proefervaringen tegemoet zien, naast mijn impressie over het festival zelf natuurlijk.
From there you can expect my first impressions about the new wines tasted and the atmosphere during the festival.

Meegenieten met dit Nieuw Zeelandse wijnavontuur kan natuurlijk door regelmatig een glas van onze Nieuw Zeelandse wijnpareljes te drinken.
If you want to enjoy the New Zealand spirit also, just take a regular zip of our New Zealand wines.

En mocht het daardoor onverhoopt sneller opraken dan kunt u gerust bestellen per email naar [email protected]
of per fax naar 0118 - 50 60 66. Wijnleveringen worden gewoon verzorgd tijdens mijn afwezigheid.
Should your stock of New Zealand wines go down to fast because of this, just order by email to [email protected]
or fax to 0118 -50 60 66. Delivery will be taken care of while I'm there.

Keep you informed, Ingrid

22-12-2020: Christmas Greeting&Holiday
We gaan er even tussenuit met de feestdagen.
We will have a short Christmas break.

Wij wensen U hele fijne en smaakvolle feestdagen en een gezond 2006.
We wish you a wonderfull Christmas and a tastefull and healthy 2006.

Graag willen we iedereen danken die, evenals wij, het afgelopen jaar hebben genoten van onze prachtige Nieuw Zeelandse Wijnen of spiritualien.
We thank everyone who have enjoyed our New Zealand Wines or Spirits in the last year.

Vanaf 2 januari staan wij weer voor u klaar.
We will be back on the 2nd of January 2006.
13-12-2020: Kerstwijn-Kado-Kelderrestant
Zondag 18 December en maandag 19 December staan in 'Ons Proeflokaal' diverse kerstwijnen, bijzondere kerstgeschenken en enkele kelderrestanten voor U klaar.
Wel eerst even proeven natuurlijk.
Professioneel advies om tot de beste Wijn & Spijs combinatie te komen deze kerstdagen
spreekt vanzelf.
Van harte welkom tussen 12.00 en 18.00 uur.
14-11-2020: Open huis
Zaterdag 26 november bent u van harte welkom tussen 12-17 uur in 'Ons proeflokaal' te Arnemuiden.
Op de proeftafel staan naast enkele prachtige Nieuw Zeelandse Kertsdinerwijnen en Kerstgeschenkwijnen ook olijf- en avocado olie van de andere kant van de wereld.
En U weet, wat van ver komt ..............
Graag tot 26 November
14-11-2020:
14-11-2020: Wijncursus
De SVH-cursus Wijncertificaat is weer begonnen in Middelburg met een nieuw boek en nieuwe wijnliefhebbers. Heeft u ook interesse in een wijncursus bel ons dan even over de verschillende cursusmogelijkheden in Zeeland.
06-08-2020: ZOMER VAKANTIE-SUMMER HOLIDAY
Wij zijn met VAKANTIE van zaterdag 6 augustus t/m vrijdag 26 augustus.

Begin september kan U uitzien naar ons Najaars-Activiteiten programma waarin
onder meer op 16 september een Wijn & Spijs avond in
18-03-2020: Wijncursus WSET
Op 6 april starten Ingrid Verheeke en Monique Vreeke met de wijncursus van WSET.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus bij interesse graag zo spoedig mogelijk aanmelden.
Hieronder vind u de lesdagen, tijden en locatie. Als u interesse heeft in deze cursus kunt u zich nog aanmelden via: http://www.studiowine.nl/contact_wset_cursus.php
voor
(05 IC ARN 01) WSET's nr. 2 The Intermediate te Arnemuiden

Locatie: 'Ons Proeflokaal' van Adventure Wine Trading, Platteweg 1 te Arnemuiden

Tijden: 19.30 - 22.30 uur

Les opbouw:

Les 1 Introductie, Wijnbouw, Vinificatie, Proeven 6 april

Les 2 Bewaren en serveren, Inleiding Frankrijk, Bordeaux en Bourgogne 13 april

Les 3 Frankrijk (Rh
24-01-2020: Website online
Vanuit Zeeland en Nieuw-Zeeland wensen wij alle wijnliefhebbers een gezond en dorstig 2005!

Onze website geeft u niet alleen informatie over het bedrijf zelf en achtergrondinformatie over Nieuw-Zeelandse wijnen, maar heeft ook een online shop waar u wijnen kunt bestellen van achter uw computer. Daarmee hopen we onze klanten nog meer tot dienst te kunnen zijn.
U kunt uit het aanbod in de shop bestellen als u lid wordt van de AWT shop.
Onze website wordt druk bezocht en er komen wekelijks nieuwe leden bij.
Sommige aanmeldingen worden echter ontvangen zonder e-mail adres opgave, deze mensen zijn helaas onze mooie aanbiedingen misgelopen.
Dus als ook u lid wilt worden vergeet dan vooral niet alle gegevens in te vullen.

Wij horen graag van u.
12-01-2020: Overzichts proeverij New Zealand-Residence
Elk jaar is het het laatste kwartaal voor de wijnhandel een druk seizoen. Hieronder een impressie van onze overzichts proeverij gehouden in de New Zealand-Residence te Wassenaar geschreven door Dhr. John Copier.

Adventure Wine Trading, Exclusive New Zealand Wine Tasting.

Op maandag 11 oktober 2004 reed ik onder een schrale zon naar Wassenaar. Mooi proefweer. In de Ambassade van New Zealand werd een overzichtsproeverij gegeven door Adventure Wine Trading. In de tuin werd ik door een aardige mijnheer welkom geheten die later de New Zealandse Ambassadeur bleek te zijn. Binnen werd ik door Ingrid Verheeke, Managing Director, opgevangen en van een glas en welkomst drankje voorzien. In het glas werd een 1999er Alan Mc Corkindale Blanc de Noirs geschonken. Een zeer zuivere en droge traditional methode champenoise gemaakt van 100% Pinot Noir.

De klonen van de Pinot Noir werden uit de Champagne (Fr) ge
12-01-2020: Wijncursus ZVU
Op 2 februari starten Ingrid Verheeke en Monique Vreeke weer met de Wijncursus van de ZVU: ' een introductie in wijn'.
Deze cursus bestaat uit 6 les avonden van 2,5 uur. van 19.30 uur tot 22.00 uur. De cursus zal gehouden worden op de volgende data:

2, 9, 16 en 23 februari; 9 en 23 maart. (reserve lesavond 30 maart).

De cursus wordt gegeven in de Spanjaardstraat 51 te Middelburg.

De prijs van deze cursus is: 105,00 euro voor leden van de ZVU en 120,00 euro voor niet leden van de ZVU. De prijs is inclusief de te proeven wijnen.

De cursus is een introductie in wijn. In zes avonden wordt kennisgemaakt met het fenomeen wijn. Na een stukje geschiedenis over de wijnstok, de belangrijkste wijndruiven en de verschillende wijn-maakmethodes, nemen we u proefondervindelijk mee door zowel de oude als de nieuwe wijnwereldlanden.

Heeft u interesse in deze cursus? U kunt zich nog aanmelden bij de ZVU, via: 0118 - 63 48 00.

Misschien tot binnenkort.
 
  Mail AWT